ПоддержатьУкраїнська

Журналісти викрили масштабну корупційну схему в системі МЗС (відео)

StopCor
StopCor

StopCor

Журналісти викрили масштабну корупційну схему в системі МЗС (відео)

МЗС України – одне із найбільш закритих та найпрестижніших відомств. Потрапити туди на роботу – мрія для багатьох. Та як насправді працюють у цій системі, скільки потрібно заплатити за посаду та яким чином потім ці гроші «відбивають»? Дізнавайтесь подробиці шокуючих корупційних схем із ексклюзивного розслідування Артема Поліковського.

https://www.youtube.com/watch?v=xJkDZvN4Crg&feature=youtu.be

Щоби потрапити на роботу до консульства чи посольства за кордоном, дипломат має кілька років пропрацювати у апараті МЗС на Батьківщині. Що ж насправді коїться у цих стінах – знімальна група «СтоКору» дізналась напряму від співробітника відомства. З міркувань безпеки ми не показуємо їхнього обличчя та змінили голос.

«На превеликий жаль міністерство закордонних справ України перетворилося з органу державної служби на корупційний орган, де тривалий час коїться таке, що цілковито дискредитує дипломатичну службу. Реформи тут тупцюють на місці. Це цілковитий відкат до старої системи, до 90-х років, від якої ми повинні відмовлятися», – скаржиться співробітниця МЗС Валерія.

Співробітники МЗС погодились надати коментарі на умовах анонімності

Її колега Анастасія додає: активних працівників, які намагаються щось змінити і реформувати, намагаються стримувати: це може бути моральний тиск, або співробітника просто не підвищують.

А от наступний факт – просто вражає. Виявляється, в Міністерстві закордонних справ є окрема такса за омріяну посаду

«Все індивідуально, залежить від зв'язків. Кадровий підряд Департаменту персоналу – як права рука нашого державного секретаря, і всі кадрові призначення, чи то підвищення чи то переведення, чи то відрядження відбуваються через цей департамент. Є ті, хто мають близькі чи дружні стосунки, або як мінімум можуть вийти на контакти, які б допомогли пройти конкурсну комісію, чи, певним чином, отримати для себе якісь привілеї – наприклад, кращу країну для відрядження», – розповідає Анастасія.

Цифри у «прайсі» різні. Залежать від того, що хоче дипломат: працювати в центральному апараті в столиці, або якомога швидше виїхати за кордон. Чим «топовіша» країна – тим дородче.

Тож постає логічне запитання: наскільки професійними будуть такі проплачені кадри та чи зможуть вони гідно представляти нашу країну за кордоном?

Другие новости

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Британия советует своим гражданам избегать любых поездок в Украину, — сайт британского правительства.

Исключение британского правительства касается Закарпатской, Ивано-Франковской, Тернопольской, Черновицкой, Львовской, Волынской, Ровенской и Житомирской областей

После расследования СтопКора скандальные пророссийские 'охранники' Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора скандальные пророссийские "охранники" Маркушина забрались из мэрии Ирпеня (видео)

После расследования СтопКора "охранники" мэра Ирпеня из агентства "ЧУР" покинули горсовет