ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп Корупції" зафіксували підкуп виборців у Поляні на Закарпатті

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп Корупції' зафіксували підкуп виборців у Поляні на Закарпатті

Активісти "Стоп корупції" зафіксували порушення виборчого законодавства та маніпуляції думкою громади під час передвиборної кампанії у селі Поляна Свалявського району Закарпатської області.

Подробиці з місця подій повідомила журналістка "СтопКору" Наталя Полинкова. "Мої колеги були на прес-конференції сільського голови Поляни Івана Дрогобецького. Очільник розповів про численні фальсифікації у ході підготовки до перших виборів територіальних громад. Ми вирушили на Закарпаття, щоб перевірити усі факти і у перший же день зафіксували підкуп виборців.

Агітатори від депутата сільради Андрія Гриньова пропонують людям по 100 гривень в обмін на голос. По квартирах ходить і сам політик. Ми зафільмували, як Гриньов виходить з під'їзду будинку, де і проводили скупку голосів. Ми звернулись до так званих агітаторів кандидата, попросили їх пред'явити свої посвідчення та надати пояснення щодо дій, які грубо порушують законодавство. Проте чоловіки відмовились надавати будь-які документи, нецензурно висловлювались на адресу журналістів, а потім чкурнули геть на автівці з іноземними номерами. Ми викликали поліцію та написали заяву про підкуп виборців", – повідомила журналістка "СтопКору" Наталя Полинкова.

Додамо, що, за даними журналістів проекту, спочатку на голову об’єднаної громади зареєструвались 13 кандидатів, з яких залишилось 7. Четверо з них мають однакові прізвища. Окрім того, у ході виборчих перегонів одному з кандидатів спалили підйомник.

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія призначила на 18 грудня перші вибори голови і депутатів у новостворюваній Полянській територіальній об’єднаній громаді Свалявського району. До її складу увійдуть села Поляна, Уклин, Плоске, Оленьово, Павлово, Плоский Потік, Яківське, Родниківка і Родникова Гута.

Другие новости