ПоддержатьУкраїнська

Білорусь спростить перетин кордону для деяких українців

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Білорусь спростить перетин кордону для деяких українців

Республіка Білорусь спростить умови перетину кордону для громадян України, мешканців прикордонних районів, які прямують збирати гриби та дикі ягоди. Спрощений пропуск осіб на територію білоруського заповідника "Ольманські болота" діятиме з 6 вересня до 15 листопада 2021 року.

 Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко Фото: скриншот

Українців пропускатимуть у Білорусь з 6 ранку до 20:00, але з умовою повернення в Україну в той же день, передає Держприкордонслужбу України у Facebook.

Де діятимуть місця спрощеного перетину кордону:

  • "Познань" - для жителів населених пунктів Познань, Глинне, Обсіч, Дубно, Хмель;
  • "Березове" - для жителів населених пунктів Заболоття, Грабунь, Березове, Глинне, Дубно, Хмель;
  • "Дроздинь" - для жителів населених пунктів Старе Село, Дроздинь, Заболоття.

Що потрібно мати для перетину кордону:

  • національний паспорт громадянина України (для дітей свідоцтво про народження);
  • довідку з сільського виконавчого комітету з вклеєним фото та підписом голови сільської ради з печаткою;
  • перепустку, видану прикордонною службою Білорусі, на право перебування в прикордонній смузі;іменну квитанцію про оплату за відвідини заповідника "Ольманські болота".

"Перетин державного кордону здійснюватиметься лиш в пішому порядку або на велосипедах. Пропуск осіб по паспортному документу у форматі ID-картки здійснюватись не буде", - наголосили в ДПСУ.

Нагадаємо:

  • Влада Польщі запровадила режим надзвичайного стану (НС) на кордоні Білорусі через потік мігрантів. Президент Анджей Дуда схвалив відповідне рішення. Режим надзвичайного стану буде діяти на території Підляського воєводства, що розташоване у північно-східній частині країни, межуючи з Білоруссю і Литвою, також надзвичайний стан буде запроваджено у Люблінському воєводстві (схід Польщі). За серпень 2021 року Польща зафіксувала безпрецедентну кількість спроб незаконного перетину кордону з Білорусі — близько 3500, із них 1000 нелегалів затримали.
  • Міністр внутрішніх справ Латвії Марія Голубєва повідомила, що в найближчі дні на кордоні з Білоруссю почнеться будівництво паркану. Довжина паркану з колючого дроту складатиме 37 кілометрів. Протяжність латвійсько-білоруського кордону становить 173 км.
  • За 2021 рік до сусідньої Литви з території Білорусі прибуло понад 4 тисячі нелегальних мігрантів, з них більшість — протягом липня.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, Польща закрила свій авіапростір для перевізників Білорусі.

Другие новости