ПоддержатьУкраїнська

На відновлення костелу вже зібрали 20 мільйонів

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

На відновлення костелу вже зібрали 20 мільйонів

Бізнесмени за добу зібрали більше 20 мільйонів гривень на відновлення Костелу святого Миколая після пожежі. Пожежа сталася ввечері 3 вересня.

 Наслідки пожежі у костелі Святого Миколая у Києві Фото: ДСНС

Так власник Rozetka Владислав Чечоткін написав, що говорив з міністром культури Олександром Ткаченком, щоб зрозуміти масштаби пошкоджень, але поки точних цифр немає. Його компанія виділить 1 мільйон гривень на ці роботи, передає "Економічна правда".

Згодом до цього доєднались також із внеском в 1 млн грн такі бізнеси як Philipp Grushko і SD Capital, Monobank, Альфа-Банк.

До збору також підключилися своїм мільйоном Ajax Systems, SAGA Development, Нова пошта, Dragon Capital, Taryan Group, Райффайзен Банк, ПУМБ, ENSO, Автострада, Епіцентр К, Blackshield Capital, UDP девелоперська компанія, Smile Development, Бізнес центри Форум і Всюдиходи Шерп, а також Айбокс Банк з 1,7 мільйона.

Нагадаємо:

  • У п'ятницю ввечері у Києві горів Костел Святого Миколая на вулиці Великій Васильківській. О 22:40 пожежу локалізували, а о 23:26 - ліквідували. Жертв та постраждалих немає.
  • Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і міністр культури Олександр Ткаченко впевнені, що костел Святого Миколая в Києві буде повністю відновлений після пожежі.
  • Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що основною версією пожежі в київському костелі Святого Миколая наразі є загоряння електропроводів всередині дерев’яного корпусу органу.

Для довідки, костел Святого Миколая - це одна з двох римо-католицьких церков, що побудовані в Києві. Розташована у самому центрі міста на вулиці Великій Васильківський. Церква була сконструйована у 1899-1909 роках і побудована в готичному стилі київським архітектором Владиславом Городецьким.

Наразі Костел Святого Миколая ділять між собою Національний будинок органної та камерної музики України (як приміщення для концертів) та парафія Святого Миколая Римо-католицької церкви в Україні, яка проводить в ній служби для релігійної громади.

Приміщення костелу зараз перебуває в аварійному стані і потребує реконструкції. Храм залишився недофарбованим та без хрестоцвіту – деталі, яка оздоблює вежі готичних будівель. Також він потерпає ще від кількох проблем – під костелом пролягає лінія метрополітену, і від постійних вібрацій стіни дають тріщини. А фундамент уражений грибком – він потерпає від ґрунтових вод.

Другие новости