ПоддержатьУкраїнська

ЄС схвалив новий пакет санкцій проти режиму Лукашенка

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

ЄС схвалив новий пакет санкцій проти режиму Лукашенка

Європейський Союз (ЄС) схвалив новий пакет санкцій проти режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Під санкції потрапили 17 осіб та 11 установ.

 ЄС погодив новий пакет санкцій проти режиму Лукашенка Фото: yamirecipes.com

Європейський Союз схвалив новий пакет санкцій проти оточення Лукашенка. Обмеження почнуть діяти вже з завтрашнього дня, 2 грудня. Про це повідомляє журналіст Рікард Йозвяк.

Це вже п'ятий пакет санкцій. Журналіст також відзначив, що вже почалася робота над наступним, шостим пакетом санкцій проти режиму Лукашенка. Втім, він може бути готовим лише в січні-лютому 2022 року.

Нагадаємо, що нові санкції ЄС пов'язані з кризою на польсько-білоруському кордоні. Європейські лідери звинувачують Лукашенка в тому, що він штучно створює потік мігрантів. Мета — дестабілізувати та роз'єднати ЄС:

  • Увечері 13 листопада на територію Польщі з Білорусі в районі населеного пункту Стажина прорвалася група з 50 мігрантів із Близького Сходу. Мігранти при спробі силового прориву кордону почали кидати каміння в поліцейських. Польським правоохоронцям вдалося затримати 22 громадян Іраку.
  • Через напружену ситуацію з мігрантами Україна посилила кордон із Білоруссю. Залучено особовий склад Прикордонної служби, а також застосовано техніку та спеціальні засоби, включно з безпілотниками та спеціально навченими службовими собаками.
  • У п'ятницю 26 листопада самопроголошений президент Білорусі Александр Лукашенко приїхав до мігрантів у табір у Брузгах, який знаходиться неподалік від польського кордону. Глава держави виступив перед людьми з промовою та звинуватив у кризі Польщу, Німеччину, США та Україну.

До того ж, спостерігається загострення стосунків між Україною та Білоруссю:

  • Нагадаємо, що вчора самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Крим де-юре та де-факто став належати Росії після проведення “референдуму” у 2014 році.
  • До цього Лукашенко заявив, що інформація про напад Росії на Україну — фейк, який придумав Захід. Якби Росія готувала подібне, то він би знав. А якщо щось подібне станеться, то Білорусь не залишиться осторонь та навіть уже знає, на чий бік стане. 
  • Дмитро Кулеба заявив, що Білорусь вже сприймається як джерело потенційної небезпеки для України. А визнання окупації Криму

Другие новости