ПоддержатьУкраїнська

Керівництво столичного крематорію намагалось залякати учасників акції "СтопКору" поліцією

StopCor
StopCor

StopCor

Керівництво столичного крематорію намагалось залякати учасників акції 'СтопКору' поліцією

Активісти, журналісти та громадськість у кількості близько 50 людей вкотре зібралися під приміщенням Київського крематорію через корупційну діяльність директора – Ігоря Дашукова.

«Ми приїхали сюди з вимогою, щоб Ігор Дашуков – директор крематорію – вийшов до нас, відзвітував перед нами про діяльність комунального підприємства, покаявся і добровільно здався правоохоронним органам», – зазначили журналісти.

Та керівництво крематорію викликало поліцію, яка намагалася зупинити мирну акцію та перешкоджала діяльності журналістів. Тож дізнавшись, що акція повністю законна, поліцейські не змогли більш нічого зробити.

Керівництво столичного крематорію намагалось залякати учасників акції ''СтопКору'' поліцією

Раніше журналістам вже вдалося дізнатися про махінації Дашукова з коштами крематорію.

«Тут фіксується готівка кожен день, яка надходить в касу крематорію за зазначені послуги. І ці гроші розкрадаються», – повідомили активісти «СтопКору».

До журналістів також звернулися кияни через незаконну діяльність крематорію. Виявилось, у Києві можна надати послуги з кремації навіть вбивці людини, яку кремують.

Та і це ще не все. Розповімо докладніше про директора КП «Київський крематорій»  – Ігоря Дашукова. Як зазначив пан Дашуков у власній декларації, він має недобудований будинок у Рожнах Київської області. Та як нам вдалося дізнатися, у маєтку ще з 2012 року проживають люди.

Керівництво столичного крематорію намагалось залякати учасників акції ''СтопКору'' поліцією

«Побачили там величезну садибу, значну територію, він задекларував близько 20 соток, за фактом там близько гектара. Дашуков сьогодні вже клієнт НАЗК, йому як мінімум умовно світить 2 роки за те, що він вніс неправдиві дані в декларацію» – повідомили журналісти «СтопКору».

Тож активісти й журналісти намагалися поспілкуватися і з самим Дашуковим. Та скоріш за все, він на робочому місці був відсутній. Зрештою, щоб зафіксувати цей факт, активісти викликали поліцію.

Другие новости