ПоддержатьУкраїнська

Команда "СтопКору" на захисті прав робітників фабрики ім. Вороніна

StopCor
StopCor

StopCor

Команда 'СтопКору' на захисті прав робітників фабрики ім. Вороніна

До активістів «СтопКору» звернулись працівники «модного» обличчя України – фабрики ім. Михайла Вороніна, які налякані тим, що можуть залишитись без роботи. Співробітникам повідомили про продаж акцій та устаткування. На звільненні вже стоїть перша черга. Громадська організація не змогла залишитись осторонь.

Швейна Фабрика Вороніна – підприємство зі світовим ім'ям. Її потужностей вистачає на виготовлення 600 одиниць товару за день. Однак донька та спадкоємиця бізнесу Вороніна разом з окремими посадовими особами Акціонерного Товариства штучно зводить фабрику до банкрутства, удвічі зменшуючи виробництво.

Працівники підприємства вважають, що акції продають за неадекватно низькою ціною. При цьому зауважують, що при закритті фабрики без роботи залишаться люди з вадами здоров'я, адже з-поміж сотень співробітників є й глухонімі. Знайти роботу таким фахівцям буде вкрай важко. Обурені працівники вимагають від держави реприватизації фабрики, аби не втратити перлину української модної індустрії та щоб понад 300 фахівців не залишились без робочих місць.

Наразі активісти «Стоп корупції» проводять громадську приймальню під стінами відомої швейної фабрики. Утім керівництво свідомо залякує людей, аби ті не спілкувались з журналістами і не просили в громадських організацій допомоги.

Деталі у нашому сюжеті.

https://youtu.be/P-Ug8yJtMDE

Другие новости