ПоддержатьУкраїнська

Чорні плями на білих халатах: "СтопКор" розслідує факти корупції у Покровській районній лікарні

StopCor
StopCor

StopCor

Чорні плями на білих халатах: 'СтопКор' розслідує факти корупції у Покровській районній лікарні

Вимагання коштів за проведення операцій, нарахування зарплати мертвим душам, незаконне працевлаштування – це лише деякі з переліку фактів корупції у Центральній Покровській районній лікарні Донецької області. Але звернення до правоохоронців призвели до звільнення лікарів, які посміли про це заявити.

Один з шести лікарів, що звернулись до правоохоронних органів і міської влади щодо фактів корупції у Центральній Покровській районній лікарні, колишній завідувач лікарні Геннадій Паніотов офіційно був звільнений у зв’язку зі скороченням посади. Проте, на думку Паніотова, фактичною причиною цього став конфлікт з головним лікарем.

«Річ у тім, що я через свого адвоката заявив в правоохоронні органи, що головний лікар Шутько Сергій Леонідович незаконно працевлаштував лікаря, який проживає і працює в місті Донецьку. На території Донецької народної республіки» – стверджує Г. Паніотов.

Нагадаємо рядки з клятви Гіппократа: «До якого дому я б не прийшов – я зайду в нього лише задля блага хворого, будучи далеким від розпусних намірів і спокус». Покликання лікарів – у порятунку та захисті людського життя. Та хто захистить самих лікарів, коли вони стають викривачами прогнилої наскрізь корупційної системи в медицині?

Деталі цієї резонансної справи дивіться у власному розслідуванні «СтопКору».

https://youtu.be/TxugM4RNNMI

Другие новости