ПоддержатьУкраїнська

Молодь проти політичної джинси – презентовано новий освітній проект "СтопКору"

StopCor
StopCor

StopCor

Молодь проти політичної джинси – презентовано новий освітній проект 'СтопКору'

За оцінками експертів, кожен десятий матеріал у регіональних мас-медіа про вибори президента був так званою "джинсою". Тож до важливого завдання моніторингу регіональних ЗМІ під час парламентських виборів нещодавно запропонували долучитися студентам. Про новий амбіційний проект "СтопКору" – цього разу освітній – дізнавайтесь із відеорепортажу Артема Лагутенка. 

https://www.youtube.com/watch?v=2wtQ4OkpNZ8

"На жаль, був джинсовий плюралізм. Джинси було рази у три більше, ніж на попередніх президентських виборах", – зазначила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк.

Для втілення проекту по всій Україні "СтопКор" підходить ідеально, адже у нас 54 осередки.

"Це створює майданчик, на якому студенти будуть вже по всій країні працювати в рамках якогось одного спільного проекту разом зі старшими товаришами, які вже є професіоналами журналістики", – наголосив координатор проекту "Стоп корупції" Роман Бочкала.

Ідею було презентовано на щорічній комісії з журналістики при Міністерстві освіти. Нагадаємо, науково-методична комісія з журналістики створена ще у 1953 році. Вона є членом Світової ради журналістської освіти, що репрезентована 32 академічними асоціаціями з усього світу.

Викладачі й теоретики журналістики визнають: вітчизняна освіта в цій галузі не йде в ногу з часом. Саме ці питання й вирішуються чи не на кожному засіданні комісії. Тож академічна спільнота чи не з усієї України підтримала пропозицію.

"Ми нарешті почали робити те, чого ми не робили останні 25 років. Ми почали робити освітні стандарти. Це може якось узгодити знання наших студентів із європейськими", – зауважив професор, доктор філологічних наук, автор підручників з журналістики Зіновій Партико.

Зі свого боку директор Інституту журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка Володимир Різун зауважив, що бачить у цьому проекті певну перспективу роботи з тими, хто хоче займатися журналістикою, але не має базової освіти. Окрім того, на його думку, є велика перспектива залучення студентів факультетів журналістики.

Другие новости