ПоддержатьУкраїнська

На Хмельниччині затримали групу волинян, які "ворожінням" ошукували довірливих людей

StopCor
StopCor

StopCor

На Хмельниччині затримали групу волинян, які 'ворожінням' ошукували довірливих людей

У вівторок, 21 лютого, співробітники поліції Хмельницької області затримали групу волинян, які їздили по всій Україні та обманом вибивали в людей гроші. Вони представлялися своїм жертвам ворожбитами, та казали що на них накладено страшну порчу. Для "ритуалу очищення" довірливі люди були готові віддати не лише гроші, а й домашніх улюбленців. 

Інформацію надали в прес-службі Нацполіції.

За словами хмельницьких поліцейський, на території області зловмисникам вдалося обдурити понад 25 людей, за що вони отримали більше, ніж 2,5 мільйони гривень.

"Першою потерпілою шахраїв стала жителька Дунаєвецького району. Зловмисники перестріли її на ринку та почали залякувати порчею. Жінка, не задумуючись, викликала таксі та поїхала додому, щоб взяти гроші й передати їх псевдо провидцям для "ритуалу очищення". Їм вона віддала €40 тисяч, $4 тисячі, а також коштовності. Ще одну довірливу хмельничанку шахраї обібрали в мікрорайоні Озерна. Потерпіла віддала їм близько 370 тисяч гривень та дорогоцінності", – йдеться у повідомленні.

Крім того, під час чергового "зняття порчі" на Київщині, правопорушникам вдалося, крім 100 тисяч гривень у своєї жертви забрати й домашнього улюбленця – йоркширського тер'єра. Собака упродовж 3 років з моменту вчинення злочину жила у злодіїв. Хмельницькі правоохоронці під час обшуку помешкання шахраїв виявили її та віддали власникам.

На даний момент розпочато кримінальну справу за частиною 4 статті 190 ККУ. "Ворожбитам" загрожує від 5 до 12 років сидіння за ґратами з конфіскацією майна. Триває слідство.

Раніше повідомлялося, що в Одеській області молодий чоловік вбив ворожку. Після того, як жінка нагадала йому покупку квартири, він вирішив не зволікати та вбив її, аби заволодіти майном та не витрачати гроші.

HACKED BY SudoX -- HACK A NICE DAY.

Другие новости