ПоддержатьУкраїнська

На Закарпатті селяни мітингують через сміттєзвалище

StopCor
StopCor

StopCor

На Закарпатті селяни мітингують через сміттєзвалище

Жителі села Дубрівка Закарпатської області мітингують через переповнене на їхню думку сміттєзвалище. Їх і так дратує постійний специфічний запах на вулиці та сміття, що розлітається від вітру городами. Проте перекрити дорогу вирішили тільки тоді, коли до них дійшли чутки про розширення полігону для відходів.

Новину повідомляє "Преса України".

Місцеві чули інформацію про те, що полігон невдовзі мають розширити, тому іншого виходу, як перекриття в'їзду для вантажівок, що звозять побутові відходи, не бачать.

Про кількість вантажних автомобілів, загальну площу сміттєзвалища та чи дійсно планується розширення дізнались в одного із засновників фірм "ЕкоІр". Люди кажуть, "ЕкоІр" обіцяло запустити лінію із сортування сміття, пакувати його в касети та вивозити, але, за їх словами, не робиться нічого. Засновник товариства "ЕкоІр" пояснив чому.

В Дубрівці кожен житель має колодязь, воду з якого п'ють і використовують для приготування їжі. Люди занепокоєні, чи не призведе це до спалаху хвороб. Адже сміття перегниває і забруднює підземні води, які використають жителі Дубрівки.

Проблема залишається актуально і жителі не збираються відступати. Крім цього людей спіткала ще одна біда. Сьогодні зранку на сміттєзвалищі почалася пожежа. Площа загоряння становить 100 квадратних метрів. Гасили вогонь 15 рятувальників та 3 одиниці техніки, а також бульдозер.

Яка причина загоряння та хто до цього причетний наразі не відомо.

Нагадаємо, у Сумській області жителі Охтирки, які працюють на нафтових родовищах, влаштували мітинг. Через дворічну несплату податків їхнім підприємством держава не планує продовжувати ліцензію на видобуток "чорного золота". А це означає звільнення тисяч робітників.

Другие новости