ПоддержатьУкраїнська

Україна поскаржиться в міжнародну організацію через Керченський міст

StopCor
StopCor

StopCor

Україна поскаржиться в міжнародну організацію через Керченський міст

Через будівництво моста в окупований Крим Росія збирається перекрити Керченську протоку майже на місяць. Це стало приводом для скарги з боку України до Міжнародної морської організації.

Новину повідомляє "Преса України".

Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

За його словами, Росія не погоджувала ніяких дій з будівництва Керченського мосту і зараз діє всупереч вимогам Конвенції ООН з морського права, договором між Україною і РФ про співробітництво у використанні Азовського моря і Керченської протоки.

Лавренюк зазначив, що Міністерство транспорту РФ має намір закрити Керченську протоку на 23 діб у серпні-вересні 2017 року.

Заступник міністра додав, що такі дії можуть завдати значної шкоди не тільки безпеці судноплавства, але і національній безпеці України в цілому.

Раніше повідомлялося, що будівництво моста через Керченську протоку може призвести до екологічної катастрофи. За інформацією Інституту водних проблем і меліорації НАН України, орієнтовні збитки, завдані навколишньому середовищу Чорного й Азовських морів при будівництві Керченського мосту, при необхідності кріплення морських берегів, складуть не менше 10 млрд грн.

Нагадаємо, що Росія до кінця 2018 року планує запустити автомобільну частину мосту, а в кінці 2019 року – залізничну.

Другие новости