ПоддержатьУкраїнська

На Запоріжжі перевертні у погонах грабували місцевих мешканців

StopCor
StopCor

StopCor

На Запоріжжі перевертні у погонах грабували місцевих мешканців

На Запоріжжі правоохоронці затримали двох чоловіків, які видавали себе за представників охорони громадського порядку. Для підтвердження свого статусу вони використовували "липові" посвідчення поліцейських.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області.

До Мелітопольського відділку поліції ГУНП у Запорізькій області у листопаді поточного року надійшла скарга від місцевої мешканки, що невідомі, представившись поліцейськими, провели "санкціонований" обшук у її будинку. Громадянка не була причетна до слідчо-розшукових заходів, тому за даним фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.2 ст.162 (порушення недоторканості житла) Кримінального Кодексу України.

Слідчі відділку проводили оперативно-розшукові заходи, у ході яких встановили двох злодіїв. Ними виявились двоє місцевих мешканців, 1983 та 1981 року народження, екс-правоохоронці, співробітники одного з органів внутрішніх справ. Вони були звільнені за систематичні порушення дисципліни. Один з них зробив копію посвідчення перед тим, як здавати його. Саме цією "липою" правопорушники й користувались, коли проникали у житло.

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем проживання фальшивих "копів" і знайшли речові докази. В той же день їх затримали за ст.208 КПК України та розмістили в ізоляторі тимчасового утримання. 22 грудня їм оголосили підозру у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.2 ст.353 та ч.2 ст.162 Кримінального Кодексу України. Досудове слідство триває.

Другие новости