ПоддержатьУкраїнська

Нардепка Ясько: У Саакашвілі спостерігається втрата пам'яті через тортури

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Нардепка Ясько: У Саакашвілі спостерігається втрата пам'яті через тортури

У затриманого колишнього президента Грузії та чинного голови Виконавчого комітету Нацради реформ України Міхеiла Саакашвілі спостерігаються епізоди втрати пам'яті.

 Народна депутатка Єлизавета Ясько і експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі Фото: скріншот

Про це журналістам повідомила народна депутатка від "Слуги народу" Єлизавета Ясько після відвідання Саакашвілі у Горійському військовому шпиталі, передає "Грузія online".

Нардепка зазначила, що посттравматичний синдром, який має Саакашвілі, впливає як на його фізичне, так і ментальне здоров'я і що його не можна повертати до в'язниці в Руставі.

"Він дуже слабкий і в цьому напрямку немає нічого нового. Можу ще раз сказати, що процес реабілітації має відбуватися на волі. У нього спостерігаються епізоди втрати пам'яті, що викликано тим насильством і тортурами, яких він зазнав у Глданській в'язниці", — стверджує Ясько.

Щодо присутності експрезидента Грузії на судовому процесі 22 грудня, то, за її словами, все залежатиме від його стану здоров'я.

Нагадаємо:

  • Саакашвілі оголосив голодування, оскільки вважає себе політичним в'язнем. Він заявив, що не припинить його, доки не вийде на свободу.
  • Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що політик проведе у в'язниці щонайменше 6 років і Україні його не збираються передавати.
  • У п'ятницю 22 жовтня пізно ввечері експрезиденту Грузії лікарі провели процедуру переливання крові. Зазначається, що в суботу стан його здоров'я стабілізувався.
  • 27 жовтня до Грузії прибула уповноважена з прав людини Людмила Денісова, аби перевірити, в яких умовах утримують українського громадянина. Вона повідомила, що біля колонії постійно чергує реанімаційна бригада.

Другие новости