ПоддержатьУкраїнська

Підозрюваного у справі вбивства Гандзюк можуть звільнити з-під варти

StopCor
StopCor

StopCor

Підозрюваного у справі вбивства Гандзюк можуть звільнити з-під варти

Обвинуваченого у справі вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк Ігоря Павловського госпіталізували з приміщення Печерського суду. Його термін тримання під вартою спливає завтра, 4 березня, близько 13. Якщо клопотання не розглянуть, Павловського звільнять з-під варти. Про це передає "hromadske".

Печерський суд мав розглянути продовження тримання під вартою Павловського за підозрою в іншому провадженні — створення злочинної організації на Херсонщині та незаконне зберігання зброю.

Павловського доставили до суду, але під час перебування у конвойній кімнаті він нібито впав. Лікарі «швидкої» зазначили, що у нього утворилась гематома і вони не можуть визначити, наскільки безпечно Павловському брати участь у засіданні.

У засіданні оголосили технічну перерву до 18:00 через госпіталізацію Павловського. У лікарні мають визначити його стан та причини утворення гематоми.

Крім того, на засідання не з'явився адвокат Павловського, якого йому надали безоплатно. Прокурор на засіданні зазначив, що обвинувачений може симулювати.

2 березня в судовому засіданні адвокати Павловського заявили судді відвід.

Під час вчорашнього засідання Ігор Павловський запевнив, що не переймається затриманням Олексія Левіна, оскільки бачив його лише два рази та не говорив про Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, 20 січня на Херсонщині СБУ та Офіс прокуратури провели спецоперацію та оголосили 9 підозр. Серед них двоє фігурантів справи вбивства Катерини Гандзюк.: Ігор Павловський та Сергій Торбін. За даними слідства, Павловський створив злочинну організацію, яка займалася залякуванням людей, пошкодженням їхнього майна, масовими заворушеннями на замовлення. У підозрі йдеться про два епізоди: підпал двох автомобілів двох активістів Олександра Цегельника та Юрія Марудова у квітні 2018 року та масові заворушення біля Олешківської районної державної адміністрації. Також, за даними слідства, під час обшуків у будинку Ігоря Павловського 20 січня знайшли вогнепальну зброю.

21 січня Павловського суд взяв під варту на два місяці, членів формування відправи під особисте зобов’язання та нічний домашній арешт.

Другие новости