ПоддержатьУкраїнська

Після серії гучних телерозслідувань у депутатів-рейдерів відібрали вкрадене майно

StopCor
StopCor

StopCor

Після серії гучних телерозслідувань у депутатів-рейдерів відібрали вкрадене майно

Журналісти показали, як після серії телерозслідувань та кропіткої роботи юристів проекту, стратегічному підприємству у Старокостянтинові через суд повернули вкрадене майно.

Рівненський апеляційний господарський суд визнав фіктивною біржову угоду, завдяки якій фірма двох братів – народного депутата Петра Юрчишина та депутата Вінницької обласної ради Миколи Юрчишина отримала залізничні рейки заводу "Строймайстер".

Брати-бізнесмени, за даними журналістів, залишили без залізничного сполучення стратегічне підприємство, здатне проводити ремонт військової техніки. Захоплення рейок проходило за участі начальника Старокостянтинівського відділу поліції Анатолія Чубенка. Тоді поліціянти без жодних пояснень затримали директора ТОВ "Строймайстер", який захищав майно заводу.

Також журналісти рубрики показали, як після звернення "Стоп корупції" у ДАБІ скасували дію містобудівних обмежень на скандальну забудову в Умані. На території "Уманського ХПП" через падіння будівельного крану загинула жінка, а її онуки отримали важкі травми. Залізяччя упало на автівку, у якій їхала родина. В інспекції довели, що будівництво на той час було самочинним, оскільки Держархбудінспекція та її територіальні підрозділи не надавали забудовнику жодних дозвільних документів.

Окрім того журналісти "СтопКору" дізнались, що міська інспекція зареєструвала замовнику, ТОВ "Уманське ХПП", декларацію про початок будівництва лише у червні, тобто заднім числом.

http://youtu.be/zhxs33uPctk

Другие новости