ПоддержатьУкраїнська

Після втручання "СтопКору", у гімназії Харкова скасували результати незаконних іспитів

StopCor
StopCor

StopCor

Після втручання 'СтопКору', у гімназії Харкова скасували результати незаконних іспитів

Активісти "Стоп корупції" викрили факт проведення незаконних іспитів для учнів 4 класу в одній з гімназій Харкова. Про оцінювання, яке без погоджень із Міністерством освіти на власний розсуд провели у навчальному закладі, представники проекту дізнались від батьківського комітету.

"До нас на гарячу лінію проекту звернулись занепокоєні батьки дітей, які вже отримали загальнодержавний атестат про успішне закінчення 4 класу харківської гімназії, але не пройшли внутрішні іспити, які на власний розсуд організували у навчальному закладі. І батьки, і ми звертались з цього приводу до Міністерства освіти.

У Міністерстві нам підтвердили, що жодного погодження на проведення подібних екзаменів не давали. Натомість у гімназії батьків учнів, які не здолали так звані внутрішні випробування успішності, заспокоїли, мовляв, за 300 доларів питання про перехід дитини до наступного класу можна вирішити. У результаті, коли вся афера розкрилась, на сайті навчального закладу з'явилась інформація про анулювання результатів цих незрозумілих іспитів.

Так, завдяки втручанню громадських активістів та оприлюдненню "ініціатив" дирекції гімназії, діти успішно перейшли до наступного класу. А нам ще доведеться з'ясувати, хто з викладацького складу вимагав гроші з батьків і добитись, щоб шахраї-вимагачі відповідали перед законом", – розповіли у юридичному департаменті "Стоп корупції".

Другие новости