ПоддержатьУкраїнська

Податковий комітет схвалив фінальну редакцію «податкового» законопроєкту — депутат

StopCor
StopCor

StopCor

Податковий комітет схвалив фінальну редакцію «податкового» законопроєкту — депутат

Як передає Укрінформ, про це поінформував перший заступник голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики, голова фракції “Голос” Ярослав Железняк у Телеграмі.  

“Податковий комітет затвердив фінальну редакцію скандального податкового законопроєкту №5600”, - написав Железняк.

Депутат додав, що тепер документ містить 159 поправок, і саме ця таблиця піде на розгляд залу на пленарному тижні з 18 жовтня.

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати під час пленарного засідання парламенту 5 жовтня підтримали ініціативу розгляду законопроєкту №5600 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" за особливою процедурою.

Кількість поправок до другого читання законопроєкту №5600 після опрацювання комітетом за особливою процедурою зменшилася з понад 11 тисяч до 159.

Так, відповідно до закону "Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням прав народних депутатів у ході законодавчої процедури", для запуску особливої процедури розгляду в другому читанні законопроєктів, до яких надійшло понад 500 поправок, необхідно зібрати підписи не менше 150 депутатів, які звертаються з таким клопотанням до Голови ВР, після чого парламент на найближчому засіданні має проголосувати 226 голосами за початок цієї процедури. Після цього народні депутати у дводенний строк мають надіслати листи щодо розгляду їхніх пропозицій та правок до Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики. Далі відповідні пропозиції опрацьовуються та зводиться нова таблиця.

Особлива процедура означає, що кожна фракція та група може наполягати на розгляді п’яти поправок, а депутат - на розгляді однієї не врахованої комітетом поправки.

Така процедура була застосована до законопроєкту "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності" (№2571-д), до якого було внесено понад 16 тисяч поправок.

17 вересня 2021 року Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" (№5600). До другого читання проєкту закону надійшло понад 11 тисяч поправок.

Джерело: Укрінформ

Другие новости