ПоддержатьУкраїнська

Права рука голови сільради Нових Петрівців роздає землю під Києвом жителям Криму

StopCor
StopCor

StopCor

Права рука голови сільради Нових Петрівців роздає землю під Києвом жителям Криму

«Кучеряво» жити не заборониш. Заступник голови сільради Нових Петрівців Вишгородського району Київщини Кучерявий, якого в селі називають не тільки правою рукою, а й двоюрідним братом сільського голови, роздає жителям Криму в приватну власність землі. При цьому шляхом схем у приватну власність віддають ділянки, які вже перебувають в оренді і приносять дохід бюджету села.

 У Нових Петрівцях незаконно роздають землю. Фото: скрін рішення суду

Про це стало відомо активістам руху «За чесні вибори».

«Фасадну земельну ділянку, яка була в оренді на 25 років, за рішенням сесії сільради віддали іншій особі у приватну власність під ведення особистого селянського господарства. А оскільки орендар не погоджувався розірвати договір оренди, у сільраді просто змінили кадастровий номер ділянки!Привабливій фасадній ділянці надали інший кадастровий номер і віддали у приватні руки. Підставний власник потім через сільраду змінив цільове призначення на «комерцію» і продав для будівництва АЗС. Така схема дозволила сільраді уникнути проведення аукціону», — повідомили активістам руху «За чесні вибори» інсайдери.

Земельна ділянка площею 27 соток була в оренді на 25 років.

Після афери за участі чиновників сільради на землі збудували АЗС «БРСМ».

Законний орендар – житель села Нові Петрівці Олександр Правдивий – звернувся із позовом до суду і виграв. 16 липня 2019 року Господарський суд Київської області ухвалив рішення на користь підприємця. Судові збори, звісно, сплачували з бюджету села.

Таким чином керівництво села коштом бюджету громади діяло всупереч інтересам цієї ж громади.

Підставна особа, якій передали землю – Денис Колошва, зареєстрований у місті Євпаторія. Це ж прізвище фігурує в іншій скандальній історії теж за участі вищого керівництва Нових Петрівців. Сільрада виділила земельні ділянки низці підставних осіб, серед яких був і житель Криму Колошва. Ділянки розташовані навколо супермаркету «Novus». Таким чином заблокували роботу магазину. За словами місцевих жителів, у такий спосіб місцева влада намагалася шантажувати мережу і змушувала купити цю землю.

Зазначимо, що у січні 2019 року прокуратура відсудила на користь громади села Нові Петрівці усі земельні ділянки, що були роздані сільською радою навколо «НОВУСу». Про це свідчать дані інсайдера. Після цього заступник голови сільради Ігор Кучерявий за дорученням від голови Радіона Старенького оскаржував ці рішення. Тобто діяв всупереч інтересам громади.

Як повідомили інсайдери, за подібними земельними аферами може стояти друг, кум і однокласник сільського голови депутат сільської ради Грищенко. Йому, за інсайдерською інформацією, було передано більш як два десятки земельних ділянок.

Другие новости