ПоддержатьУкраїнська

Силовики викрили начальника Льотної академії на хабарі

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

Силовики викрили начальника Льотної академії на хабарі

Співробітники Служби безпеки України викрили начальника Льотної академії Національного авіаційного університету та посередника ‒ начальника Льотного училища ЛА НАУ ‒ на хабарі у 20 тисяч доларів.

 СБУ викрила на хабарі начальника Льотної академії НАУ Фото: СБУ

"Посадовці вимагали гроші від директора однієї з місцевих приватних компаній за укладання договорів про співпрацю з Льотною академією. У разі відмови начальник ЛА НАУ погрожував підприємцю "знищити" його бізнес. Оперативники спецслужби затримали посередника під час одержання всієї суми хабаря при виїзді з Кропивницького, він планував втекти до Києва. Крім того, СБУ затримала також керівника Льотної академії, який власним автомобілем їхав на зустріч із посередником", — ідеться у повідомленні пресцентру СБУ.

Посадовців затримано відповідно до ст. 208 КПК України, тривають невідкладні слідчі дії за місцями роботи та проживання зловмисників.

У СБУ зазначають, що найближчим часом чиновникам буде повідомлено про підозру в хабарництві та обрано відповідний запобіжний захід.

За даними сайту Льотної академії Національного авіаційного університету, її очолює заслужений юрист України Олександр Чумак.

Корупційні скандали в НАУ — не рідкість:

  • У квітні 2018 року спіймали на хабарі заступника начальника льотної академії НАУ з наземних служб у Кропивницькому. На сайті Генпрокуратури стверджують, що він вимагав 18 тисяч гривень за встановлення двох кава-машин на території навчального закладу.
  • У 2016 році за підозрою в отриманні хабаря затримали т.в.о. ректора Володимира Харченка. У пресслужбі СБУ уточнили, що чиновник через посередника адвоката вимагав 170 тис. євро від професора. У таку суму він оцінив підписання наказу про призначення вченого на посаду в університеті.
  • У 2015 році Міносвіти оцінило зловживання в університеті за період роботи ректора Миколи Кулика протягом 2008-2015 років майже в 300 млн гривень. Тодішній міністр освіти і науки Сергій Квіт звільнив усіх працівників відділу внутрішнього аудиту міністерства через покривання махінацій у НАУ. Міністр говорив, що колишній регіонал, перший проректор НАУ Максим Луцький використовував університет для особистого збагачення. Пізніше Міносвіти звільнило і самого Луцького, а також чотирьох проректорів як призначених усупереч статуту університету та закону.

Другие новости