ПоддержатьУкраїнська

Справа Софієнко: громадські активісти з 30 міст України провели рейд у Львові

Надежда Рогальская
Надежда Рогальская

Редактор, аналитик

Справа Софієнко: громадські активісти з 30 міст України провели рейд у Львові

Справа Софієнко: одіозну пані Лесю оголосили у розшук та арештували її активи. За чотири роки боротьби проти безкарності діянь агрорейдерки громадські активісти провели безліч мітингів і домоглися результатів. Чи вдасться державі нарешті повернути 45 мільйонів, які завинила злісна неплатниця податків? Подробиці у репортажі «СтопКору» зі Львова.

На Львівщині справа Лесі Софієнко добре відома, її розслідування невпинно рухав голова тамтешнього осередку ВГО «Стоп корупції» Андрій Турка. На жаль, цього року Андрій помер від наслідків коронавірусної інфекції. Тому ще однією причиною проведення з'їзду стопкорівців у місті Лева стало бажання вшанувати пам'ять загиблого товариша.

«Для нашої родини, для нашої організації це велика втрата. І це також важливо, чому ми поїхали саме до Львова. Так, там є проблематика, яку ми висвітлювали, але ж у нас є проблематика і в інших містах. І серед інших ми вибрали саме Львів - згадати його, прийти на місце його поховання. І ми прийняли рішення, що той пам'ятник, який має з'явитися на місці його поховання - це має бути внесок нашої організації. На пам’ять про Андрія», - зазначив Роман Бочкала.

 Роман Бочкала Фото: СтопКор

За словами координаторів проєкту «Стоп корупціі» Романа Бочкали та Богдана Хмельницького, мета спільного з'їзду була досягнута.

Справа Софієнко вийшла на новий щабель

«Я впевнений, що ми досягнули мети, спілкування з головою ДФС було плідним. Він зібрав комісію, пообіцяв закріпити за цією справою юриста. Вперше за 4 роки нашої боротьби вдалося вийти на вищий рівень. Під свій контроль цю справу взяв керівник, а також виконавець, який має контролювати цю ситуацію», - наголосив Богдан Хмельницький.

 Богдан Хмельницький Фото: СтопКор

Нагадаємо:

  • За рішенням суду з Софієнко мають стягнути на користь держбюджету 45 мільйонів гривень, які агрорейдерка завинила бюджету.
  • Бездіяльність державних виконавців обурила громадськість. Представники 30 осередків «Стоп корупції» з усієї України зібрались у місті Лева, адже саме ДФС Львівської області нарахувала борг.

Другие новости