ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" навідався в гості до скандального директора Київського крематорію Дашукова

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' навідався в гості до скандального директора Київського крематорію Дашукова

Активісти «Стоп корупції» провели акцію протесту під будинком директора СКП «Київський крематорій» Ігоря Дашукова у Рожнах на Київщині. Представники проекту закликали очільника підприємства повернути несплачені податки за землю до бюджету міста, припинити незаконні заробітки на послугах крематорію, утримувати підприємство у належному стані та припинити отруювати шкідливими викидами жителів столиці.

Додамо, що журналісти «СтопКору» провели викривальне розслідування щодо діяльності керівництва крематорію.

''СтопКор'' навідався в гості до скандального директора Київського крематорію Дашукова

«Численні скарги про неприйнятні умови роботи та факти корупції в столичному крематорії зацікавили не лише журналістів, а й громадських активістів. Аби поспілкуватися з керівником комунального підприємства, вони провели акцію. Втім, потрапити до директора виявилось справою не з легких, адже відповідати на питання про те, куди йдуть зароблені комунальним підприємством мільйони, ніхто вперто не бажав.

''СтопКор'' навідався в гості до скандального директора Київського крематорію Дашукова

Коли знімальній групі «СтопКору», попри влаштовану охоронцями бійку, таки вдалося потрапити до адміністративного корпусу КП «Київський крематорій», кабінети спорожніли, не дивлячись на повний робочий день. Зрештою, після тижня наполегливих журналістських запитів директор закладу Ігор Дашуков таки погодився на інтерв’ю, щоправда, без камери», – розповіли журналісти «СтопКору».

''СтопКор'' навідався в гості до скандального директора Київського крематорію Дашукова

Нагадаємо, пан Дашуков очолив крематорій нещодавно, перед тим три роки працюючи заступником директора. І напрацював – на «скромний» маєток у понад триста квадратних метрів. Зауважимо, що нинішня його зарплата складає 13 000 грн на місяць. «Мені 54 роки – це раз, мені не 18, і у мене родичі за кордоном, в Австралії. Без їхньої допомоги я б цього не зробив. А будинок побудувався до того, як я працював на крематорії. Він не побудувався, він в стадії будівництва», – виправдовується чиновник.

За декларацією директора маєток значиться як недобудований, тож оподаткуванню не підлягає.

Другие новости