ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" слідкує за скандалом навколо "Черкасиобленерго"

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' слідкує за скандалом навколо 'Черкасиобленерго'

Активісти "Стоп корупції" слідкують за конфліктом навколо "Черкасиобленерго". За інформацією представників проекту від частини трудового колективу, підприємством хочуть заволодіти проросійські бізнесмени.

"Підконтрольні їм працівники зібрали так зване народне віче та обрали такого собі народного директора. Це рішення узаконили у реєстраційній службі. Пізніше Кабмін скасував це протиправне рішення. І тепер прибічники заміни керівництва атакують реєстраційну службу з вимогою знову узаконити так званого народного директора.

Невідомі особи увірвались у службове приміщення реєстраційної служби, проти волі утримували в коридорі, неподалік кабінету реєстратора, правозахисника "Стоп корупції". До коридору не змогли потрапити навіть патрульні, які прибули за нашим викликом", – розповіли активісти "Стоп корупції".

Аналізуючи ситуацію, склалося стійке враження про те, що група цих людей мала на меті вчинити психологічний, фізичний або інший вплив на державного реєстратора.

Нагадаємо, працівники компанії виступають проти захоплення підприємства з боку російських олігархічних бізнес-груп. "Українські обленерго один за одним прибирають до рук російські бізнес-групи. Окупанти дійшли й до "Черкасиобленерго". 26% вже належить К. Григоришину. Через свою людину – Михайлова, який очолював безпеку на підприємстві Григоришина "Луганське енергетичне об’єднання" – Григоришин намагається  захопити черкаську енергетику. "Народний директор" Самчук представляє інтереси так званої "Лужніковської братви". Він прийшов до "Черкасиобленерго" з "Житомиробленерго" (згідно з інформацією в ЗМІ, належить російській компанії VS Energy). Це фірма російського екс-депутата ГосДуми Бабакова, який, до речі, голосував за анексію Криму", – розповідають працівники підприємства.

Представники інтересів російських бізнес-груп, які незаконно (і це визнано Кабінетом Міністрів) захопили підприємство, спекулюють на простих робітниках, прикриваючись патріотичними гаслами й фальшивою опікою про людей!

Людям не кажуть головного: Самчук не може вирішити питання погашення боргу по зарплаті, адже він не є керівником підприємства. Натомість законний директор,  С.О. Кузьмінська, може за 2 тижні вирішити це питання, адже вона 2 роки знаходила спосіб платити зарплатні в умовах "нульового" алгоритму НКРЕ. За реєстрами підприємств, керівником "Черкасиобленерго" зареєстрована С. Кузьмінська, звинувачення на адресу якої не знайшли підтвердження. Міністерство юстиції встановило неправомірність і скасувало  реєстрацію Самчука О.Г. як керівника підприємства в державних реєстрах", – розкривають деталі справи представники трудового колективу.

"Люди переконані, що трудовий колектив "Черкасиобленерго" використовують у схемах рейдерського захоплення підприємства з метою передачі його під контроль російському бізнесу. Про це свідчить, на їхню думку, фактичне  відсторонення від управління державним майном Кабінету Міністрів", – передають настрої активісти "Стоп корупції".

Другие новости