ПоддержатьУкраїнська

"СтопКор" звернувся до ДФС України через захоплення ДПІ Подільського району будівлі гуртожитку у Києві

StopCor
StopCor

StopCor

'СтопКор' звернувся до ДФС України через захоплення ДПІ Подільського району будівлі гуртожитку у Києві

Активісти «Стоп корупції» звернулись до  керівництва ДФС України з проханням втрутитись у ситуацію із захопленням будівлі гуртожитку по вулиці Турівській,12 у Києві ДПІ Подільського району. Усі деталі захоплення двох поверхів будівлі та виселення жителів представники проекту виклали у тексті звернення та передали документ у ДФС України.

«Члени ГО «Стоп корупції» та законні мешканці виражають обурення щодо незаконного заволодіння гуртожитком по вулиці Турівській, 12 в місті Києві, яке було вчинене ДПІ Подільського району.

''СтопКор'' звернувся до ДФС України через захоплення ДПІ Подільського району будівлі гуртожитку у Києві

Підставою такого стало наступне.

Вищевказаний гуртожиток належить Річковому порту згідно з правовстановлюючими документами від 1997 року. На початку 2000-х років керівник порту, перевищивши службові повноваження, незаконно передав гуртожиток своїм розпорядженням в комунальну власність і київська влада, розуміючи протиправність такого, передала в користування гуртожиток управлінню ДФС Подільського району.

Проте станом на даний час у державному реєстрі речових прав на нерухоме майно власником будівлі є підприємство «Річковий порт».

Відповідно до бази даних міського земельного кадастру, землекористувачем ділянки, 85:324:0003, за адресою: м. Київ, вул. Турівська, 12, та на якій розташовано гуртожиток, є ПАТ «Київпорт», який і сплачує земельний податок за вказану земельну ділянку. До того ж, за цією адресою за всіма документами значиться саме гуртожиток, а не адміністративна будівля.

Ба більше, з перших трьох поверхів будинків, які захоплені ДПІ, людей виселили, два горішні поверхи залишились за мешканцями гуртожитку.

''СтопКор'' звернувся до ДФС України через захоплення ДПІ Подільського району будівлі гуртожитку у Києві

За приписами ч. ч.1,4 ст.41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю; ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності; право приватної власності є непорушним.

Законом України «Про ратифікацію Конвенції про захист прав і основних свобод людини 1950 року, Першого протоколу та протоколів № 2, 4, 7 та 11 до Конвенції» від 17.07.1997 року ратифіковано Конвенцію про захист прав і основних свобод людини 1950 року, Перший протокол та протоколи № 2, 4, 7, 11 до Конвенції.

Відповідно до ст.1 Першого протоколу Конвенції, кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном. Ніхто не може бути позбавлений своєї власності інакше як в інтересах суспільства і на умовах, передбачених законом і загальними принципами міжнародного права», – ідеться у зверненні.

''СтопКор'' звернувся до ДФС України через захоплення ДПІ Подільського району будівлі гуртожитку у Києві

Представники «Стоп корупції» просять керівництво ДФС України вжити заходів щодо усунення порушення конституційних прав законних користувачів гуртожитку по вулиці Турівській, 12 в місті Києві шляхом усунення перешкод, вчинених ДПІ Подільського району.

Також активісти просять виконувача обов’язків голови служби залучити інші державні органи для вирішення питання щодо незаконного перевищення повноважень службових осіб ДПІ Подільського району.

Представники ГО «Стоп корупції» неодноразово попереджали начальницю ДПІ Подільського району, що будуть вживати всіх можливих законних засобів для захисту прав та інтересів користувачів гуртожитку.

Активісти спільно з жителями гуртожитку проводили акції протесту під стінами відомства.

Другие новости