ПоддержатьУкраїнська

Суд виніс рішення щодо бійців "Правого сектору" та мукачівської перестрілки

StopCor
StopCor

StopCor

Суд виніс рішення щодо бійців 'Правого сектору' та мукачівської перестрілки

11 липня 2015 року, як відомо, в Мукачевому сталася резонансна стрілянина, в якій постраждали обидві сторони-учасниці. Однією з них були бійці "Правого сектору", яким висунули звинувачення, передбачені Кримінальним кодексом. 26 червня 2017 року їх виправдали.

Новину повідомляє "Преса України".

Мукачівський міськрайонний суд зачитав вирок 4 бійцям Правого Сектору, яких підозрювали у резонансній стрілянині 11 липня 2015 року на Закарпатті.

Йдеться про Бурчу Володимира Володимировича, Деяка Сергія Васильовича, Мунчака Романа Івановича та Горбенко Родіона Ігоровича, яких звинувачували у ряді тяжких злочинів.

"Протягом судового засідання стало відомо, що з добровольців зняли ряд звинувачень, через відсутність доказів: бандитизм, погрози вбивством та блокування шляхів в епізоді АЗС", - пише видання.

Вказується, що на цей момент бійці ПС вже відбули ув'язнення, яке зараховується як 3 роки й 8 місяців, згідно із так званим "Законом Савченко", коли 1 день в ІТТ зараховується за 2 дні в'язниці.

"Іншими словами, всім 4-м підозрюваним зарахували терміни як такі, що відбуті, але вирок може бути оскаржений представниками державного обвинувачення", - пише видання.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган зазначила, що державні обвинувачі вважають таке рішення суду занадто м'яким.

"Після детального вивчення повного тексту вироку Мукачівського міськрайонного суду буде прийнято рішення про його можливе оскарження", – написала вона на Facebook.

Нагадаємо, у Рівненській області поблизу села Великий Черемель сталася перестрілка за участі копачів бурштину та представників правоохоронних органів. У результаті події постраждали 5 людей, з яких двоє – поліцейські. Пошкоджено дві службових автівки.

Другие новости