ПоддержатьУкраїнська

Три місяці не платять зарплати: на Харківщині медики перекрили трасу

StopCor
StopCor

StopCor

Три місяці не платять зарплати: на Харківщині медики перекрили трасу

В місті Валки на Харківщині працівники лікарні перекрили рух на міжнародній трасі Київ - Харків - Довжанський, вимагаючи виплатити заборгованість із зарплати.

 Фото: Суспільне

Як передає "Укрінформ", медикам майже три місяці не виплачують зарплату, вони не отримали коронавірусні виплати ще за квітень, також немає зарплати за травень-червень і авансу за липень, передає "ZN.UA".

"Мирна акція протесту проти тривалої невиплати заробітної плати медикам почалася о 14:00 і закінчилася о 15:00. Рух транспорту було заблоковано на годину", - повідомили в поліції.

В акції протесту, за даними правоохоронців, взяли участь 100-150 осіб. Протест медиків підтримали представники Спілки ветеранів АТО.

Протестуючі вимагали не тільки виплати заборгованості, але і зміни керівництва лікарні.

Директор лікарні Богдан Носатов заявив ЗМІ, що гроші медикам виплатять наступного тижня. Інформацію про закриття лікарні він спростовує, але допускає скорочення персоналу на 40-50%.

"Лікарню ніхто не закриє, але, щоб укластися в наявне фінансування, доведеться скорочувати штатні одиниці... Це неправильно, нерозумно, але, на жаль, ситуація така", - сказав Носатов.

Загальний борг перед працівниками становить 5,8 млн грн.

Також нещодавно тисячі людей в Амстердамі вийшли на протест з гаслами проти карантинних обмежень та вакцинації.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, російські хакери атакували сайт ВМС України.

Другие новости