ПоддержатьУкраїнська

У Чернігові містяни обурені знущанням з меморіалу загиблим АТОвцям

StopCor
StopCor

StopCor

У Чернігові містяни обурені знущанням з меморіалу загиблим АТОвцям

Напередодні у Чернігові активіст зловив за руку жінку, яка вкрала квіти, покладені до меморіалу загиблим в зоні проведення АТО. Відео стало резонансним, адже раніше родичі загиблих бійців жалілись на вандалів та тих, хто обкрадає меморіал.

Новину повідомляє "Преса України".

У Чернігові посеред білого дня місцева жителька викрала квіти з меморіалу воїнам АТО. Момент її втечі зафіксував активіст Валерій Сорокін. Він викликав поліцію, та чи покарали жінку – не відомо.

"Перебирала квіти біля меморіалу загиблим в АТО. Не знімав спочатку думав, раптом це хтось з родичів упорядковує. Вибрала ті, що їй подобається, забрала й понесла собі. В поліцію подзвонив, але супроводжувати її зовсім не було часу, тому не знаю, чим закінчилося. Сподіваюся, що відплата її знайде", – повідомив у Facebook Валерій Сорокін.

Активні користувачі мережі обурювались на навіть вдавались до образ жінки. Між тим, знайшлись і ті, хто вказав на те, що таких людей у місті багато. Проте один коментар вартий, на нашу думку, пролив трохи світла на ситуацію.

"Сім'ї загиблих воїнів в АТО, щиро вдячні вам, Валерій, небайдужому городянину. Це неподобство твориться ще з 2014 року, але нікому не вдавалося так схопити крадія за руку. І прапор зрізали, і покладені квіти забирали, мало того, ще й на кладовищі забирають живі квіти на поховання героїв. Ще раз дякуємо вам, Валерію, за вашу уважність і небайдужість", – написав Микола Шанський.

Як відомо, подібного роду інциденти протягом двох років ставались у різних містах. Неодноразово вандали нівечили меморіали та пам'ятні дошки воїнам АТО.

Нагадаємо, 20 лютого, президент України Петро Порошенко посмертно надав звання Героя України Василю Сліпаку, оперному співаку, волонтеру та учаснику Революції гідності. Він загинув в зоні проведення антитерористичної операції влітку 2015 року.

Другие новости