ПоддержатьУкраїнська

У Дніпрі 12-річний хлопчик “замінував” школу 

Артем Некрасов
Артем Некрасов

Журналист, редактор

У Дніпрі 12-річний хлопчик “замінував” школу 

У Дніпрі поліція спіймала 12-річного хлопчика, який займався псевдозамінування. Через його дії 31 січня евакуювали майже 300 осіб з однієї школи. 

 У Дніпрі 12-річний хлопчик “замінував” школу  Фото з відкритих джерел

Поліцейські повідомляють, що 31 січня близько 10 години ранку вони отримали повідомлення про “замінування” школи. З навчального закладу евакуювали майже 300 дітей та працівників. 

“Працівники вибухотехнічної служби і кінологи обстежили будівлю школи та прилеглу територію. В результаті жодних вибухових або небезпечних пристроїв виявлено не було”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що повідомлення про псевдозамінування залишив учень 7-го класу. У присутності власних батьків він заявив, що це був такий жарт. 

“Поліція закликає батьків провести з дітьми бесіди про неприпустимість таких жартів та пояснити їм, що хибний виклик поліції є порушенням закону. Також за даний злочин передбачена кримінальна відповідальність за ст. 259 Кримінального кодексу України”, - додали поліцейські.

Нагадаємо, російські спецслужби активно використовують псевдомінування об'єктів соціальної сфери та критичної інфраструктури, як один із елементів гібридної війни для посилення тиску на Україну. СБУ у співпраці з Нацполіцією активно протидіє таким проявам.

Другие новости