ПоддержатьУкраїнська

У Києві знову можуть запровадити локдаун

Владимир Садыков
Владимир Садыков

Редактор ленты новостей

У Києві знову можуть запровадити локдаун

З 15 вересня столиця готується до запровадження жорстких обмежень. Обмежувальні заходи будуть стосуватися як роботи приватного сектору надання послуг, а саме — кафе, ресторанів, салонів краси та інших закладів, так і системи громадського транспорту, зокрема і метрополітену, користування яким буде обмежене через систему "Київ Цифровий".

 Карантин Фото: zhzh.info

"Усім сказали готуватися на 15 вересня, у них (Кабінету міністрів — ред.) є ще півтора тижня до запровадження, будуть стежити за динамікою зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію, і вже на основі цієї статистики будуть вирішувати, наскільки жорстким буде локдаун. Знаю, що торкнеться громадського транспорту", — повідомив співрозмовник "УНН".

Зараз у столиці триває процес реєстрації для отримання спецперепусток для користування громадським транспортом у період локдауну. Так, керівники підприємств уже зараз можуть авторизуватись у системі та подати заявку, щоб заздалегідь пройти необхідну перевірку. Для отримання позитивного рішення потрібно обґрунтувати критичну необхідність роботи підприємства в період жорсткого карантину. Цього разу очікується, що система перепусток буде прив’язана до транспортних карт, а також "Карти киянина".

Додамо, головний санлікар Ігор Кузін ще наприкінці серпня давав прогноз, що загальноукраїнський локдаун може бути запроваджений у листопаді.

Нагадаємо, станом на 2 вересня 2021 року всі області України перебувають у "зеленій" зоні адаптивного карантину, в чотирьох регіонах епідеміологічні показники перевищують встановлені норми:

  • Луганська область: спостерігається зростання динаміки госпіталізацій хворих на коронавірусну інфекцію, вона виросла до 75,8%;
  • Львівська область: динаміка госпіталізацій зросла до 54,4%;
  • Одеська область: динаміка госпіталізацій зросла до 70,2%;
  • Херсонська область: динаміка госпіталізацій зросла до 56,2%.

Згідно зі встановленими нормами, динаміка госпіталізацій при захворюваності на коронавірусну інфекцію для регіону "зеленої" зони не може перевищувати 50%.

Також за добу 1 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 2477 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. До лікарень госпіталізовано 787 осіб, летальних випадків — 44.

За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 119 022 людини. З них вакциновано першою дозою — 38 353 особи, завершили вакцинацію (отримали дві дози) — 80 669 осіб. Усього з початку кампанії зробили 9 358 193 щеплення.

Більше новин про COVID-19 в Україні та світі можна прочитати за посиланням.

Як повідомляв "СтопКор" раніше, в Івано-Франківську вчителям обіцяють премії за щеплення.

Другие новости