ПоддержатьУкраїнська

У Кропивницькому знищують місцевий бізнес

StopCor
StopCor

StopCor

У Кропивницькому знищують місцевий бізнес

До редакції «СтопКору» звернулися по допомогу підприємці міста Кропивницького. Люди розгублені, адже місцева влада раптово вирішила позбавити їх бізнесу. На місці з’ясувалося – торгові павільйони збираються демонтувати, оскільки визнали незаконними. Хоча насправді уся дозвільна документація є. Ба більше – конструкції встановили... на прохання місцевої влади.

Як стверджують місцеві бізнесмени, свого часу їм надійшли пропозиції своїм коштом та власними силами встановити зупинку згідно з проектною документацією, яка була запропонована, і потім на додаток, як бонус, поставити свій торговий павільйон. Це було майже 10 років тому, за часів керівництва іншого мера. Тоді десятки підприємців охоче зголосися на вигідну пропозицію.

Однак нинішній голова міста – одіозний бізнесмен Андрій Райкович – вирішив встановити свої правила.

«Зателефонували мені з торгового відділу, сказали що чекають мене у певний час наступного дня. Мене провели до кабінету заступника мера, і сказали, що я прийшов на комісію з демонтажу. Кажуть, що мій павільйон стоїть на землі іншого орендаря», – розповідає підприємець Костянтин Загребельний.

«Іншим орендатором» виявився м’ясокомбінат «Ятрань», який, абсолютно випадково, належить… все тому ж пану Райковичу.

Подробиці цієї справи в ексклюзивному розслідуванні «Стоп Корупції». 

https://youtu.be/7pFIVwfntvA

Другие новости