ПоддержатьУкраїнська

У Луцьку за зведення церкви вимагають 20 тис. дол

StopCor
StopCor

StopCor

У Луцьку за зведення церкви вимагають 20 тис. дол

У Луцьку один із суміжних землекористувачів не хоче погоджувати ділянки для будівництва церкви преподобного Іова Почаївського УПЦ КП.

Про це розповів о. Олександр 18 травня на засіданні земельної комісії міськради, – пише Конкурент.

"Коли земельну ділянку почали оформлювати то один суміжний користувач погодила межі, а інший землекористувач – пані Жолнач навіть не прийшла на зустріч, а прийшов її представник, який відмовився погоджувати межі. Також переконував, що церква повинна викупити та компенсувати 20 тисяч доларів за гаражі, суди і хабарі, які вони там давали. Ми таких грошей не маємо. Він сказав, що в іншому випадку ми будемо з ним судитися", – сказав отець Олександр.

Саме через цю конфліктну ситуацію релігійна громада прийшла на комісію з проханням погодити їхнє питання без суміжного землекористувача.

Депутат і голова "земельної" комісії Євген Ткачук сказав, що членів виконкому, які надавали згоду на викуп майна для Жолнач, введено в оману. Також він сказав, що має звіт і фотографії, які розвінчують достовірність нібито проведених поліпшень у гаражах, які продала міська рада у 2012 році за 52,8 тисячі гривень.

"Я стверджую, що пані Жолнач з аудиторською фірмою "Віталіна-аудит" ввела в оману виконавчий комітет", – сказав Євген Ткачук і попросив працівників відділу секретаріату міськради передати документи у юридичний відділ та звернутись з приводу цього питання до правоохоронних органів.

Також члени комісії рекомендували погодити земельну ділянку без погодження фактичного землекористувача.

Другие новости