ПоддержатьУкраїнська

В Одесі активісти побилися з поліцейськими біля пам'ятника Невідомому матросу

StopCor
StopCor

StopCor

В Одесі активісти побилися з поліцейськими біля пам'ятника Невідомому матросу

У четвер, 23 лютого, в Одесі виникла бійка між охочими покласти квіти до пам'ятника Невідомому матросу на Алеї Слави з нагоди 23 лютого і співробітниками Національної поліції.

Сьогодні о 10:30 в поліцію Одеси надійшло повідомлення про мінування пам'ятника Невідомому матросу. Правоохоронці прибули на місце ймовірного теракту, перекрили територію й почали обстежувати територію, шукати вибухівку. Пізніше виявилося, що  інформація про закладену бомбу виявилася вигадкою.

Цікаво, що "мінування" монументу дивним чином співпало з акцією, яку проводили представники громадських організацій Одеси. Так, зо два десятки людей планували покласти квіти до пам'ятника Невідомому матросу з нагоди 23 лютого.

Поліція пропускати активістів відмовилася. Це спричинило словесний конфлікт, який переріс у бійку мирних мешканців з силовиками. Правоохоронці затримали жінку, яка хотіла покласти квіти до монумента.

Начальник управління превентивної діяльності в ГУ Національної поліції в Одеській області Іван Іщенко пізніше пояснив дії силовиків. Заявив, що затримана "злісно порушила законну вимогу поліцейських,  поводилася неадекватно, ображала громадян і поліцейських". Про те, чи правоохоронці шукатимуть "телефонного терориста", який начебто замінував пам'ятник, Іщенко не повідомив.

Нагадаємо, на блокпосту в Бахмуті Донецької області один з народних депутатів України, які беруть участь в блокаді залізничного переїзду, вдарив співробітника поліції.

Другие новости