ПоддержатьУкраїнська

В Україну прибув 77-й гумконвой Путіна

StopCor
StopCor

StopCor

В Україну прибув 77-й гумконвой Путіна

Чергова колона російських вантажівок з гуманітарною допомогою перетнула українсько-російський кордон. Так, вона прямує на Донбас, де російські найманці будуть ділити "подарунки" Путіна.

Новину передає "Преса України".

Сьогодні, 24 травня, у МНС Росії заявили, що у зону кризової ситуації Донбасу відправився черговий гумконвой. Так, він став 77 на рахунку. Як зазначається, жителі "Л/ДНР" та бойовики отримають понад 400 тонн гуманітарних вантажів. Путінська допомога містить дитячі продуктові набори та обладнання для проведення аварійно-рятувальних робіт.

"Гуманітарна колона МНС Росії досягла пунктів пропуску "Донецьк" і "Матвіїв Курган" на російсько-українському кордоні. Всі автомобілі колони пройшли необхідні митні процедури згідно з міжнародним законодавством з доставки гуманітарних вантажів", – зазначили у російському відомстві.

Також відомо, що весь вантаж, який прямує з Росії, буде вивантажується на пунктах прийому Донецької та Луганської областей. Після цього так звана допомога буде передана населенню Донбасу.

Нагадаємо, Кремль систематично відправляє на Донбас гуманітарну допомогу. Однак, російські найманці не допускають до неї представників спецмісії ОБСЄ. В результаті останній не можуть підтвердити, що Росія відправила виключно їжу чи медикаменти.

Експерти неодноразово наголошували на тому, що Москва перекидає на схід України зброю для своїх бойовиків. Тим часом помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян неодноразово наголошував, що Росія своєю допомогою "порушує всі норми міжнародного права". За його словами, представники міжвідомчої групи здійснюють тільки візуальний контроль вантажівок без виконання юридичних процедур.

Другие новости