ПоддержатьУкраїнська

Юристи "Стоп корупції" зупинили в Чернівцях масштабні будівельні афери

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи 'Стоп корупції' зупинили в Чернівцях масштабні будівельні афери

Юристи "Стоп корупції" зупинили на початковому етапі будівництво та шахрайський продаж квартир в двох багатоповерхових житлових комплексах "Прутська Корона" та "Егоїст". За даними правників, будинки не мали перспективи бути завершеними та заселеними.

Юристи ''Стоп корупції'' зупинили в Чернівцях масштабні будівельні афери

Подробиці афери розкрили к юридичному відділі "Стоп корупції". У результаті було врятовано столицю Буковини від гіркого досвіду Києва із "замороженими" довгобудами "Еліти-Центр" і Анатолія Войцеховського та виникнення багатьох ошуканих сімей.

"У безпосередній близькості від історичного центру Чернівців, де завмерли шедеври архітектури австро-угорських та румунських майстрів, "СтопКор" викрив незаконне спорудження ЖК "Прутська Корона" (вул. Прутська, 29-Б) та ЖК "Егоїст" (вул. Головна, 265-У). Організаторами обох будівельних афер виявились "будівельні гастролери" з інших областей.

Юристи ''Стоп корупції'' зупинили в Чернівцях масштабні будівельні афери

Після опрацювання дозвільних документів було встановлено, що "Прутська Корона" – це ні що інше, як старий корпус заводу в оточенні інших промислових об’єктів, де будь-яке спорудження житлових будинків заборонено законодавством, Генпланом, будівельними нормами тощо. Натомість, через велике бажання швидко розбагатіти, спритники не вигадали нічого кращого, як взяти декларацію місцевої архітектурно-будівельної інспекції на ремонт корпусу заводу, після чого одразу встановили поруч "відділ продажу" та розпочали реалізацію квартир в майбутньому жилому комплексі! Щоб ввести потенційних інвесторів в оману, декілька будівельників зовні обшивали утеплювачем стіни корпусу. Замовником будівельних робіт виступало ТОВ "УКТ-2014" (Євгена Коломійця з Кіровоградщини), а квартири продавались від імені співвласника корпусу заводу – Редчук Людмили", – повідомили юристи "СтопКору".

"Спорудження ще одного 10 поверхового ЖК "Егоїст" здійснювалось ТОВ "Автомаркет" (власник Володимир Григорчук) взагалі незаконно без жодного дозвільного документу (декларації на початок будівельних робіт, містобудівних умов та обмежень), які і не могли були бути отримані, оскільки дана територія знаходиться в промисловій зоні ІV класу шкідливості. Було збудовано 3 поверхи. Як і в попередньому випадку, одразу з початком незаконного будівництва розпочався продаж квартир Львівською компанією "GlobalDevelopment", у розташованому поруч "відділу продажу", – додали юристи проекту.

У результаті зазначених 2-х будівельних афер, загальні збитки ошуканих вкладників, за підрахунками експертів, могли сягнути 150 млн. грн.

Юристи "СтопКору" зібрали усі докази незаконного будівництва, викрили механізм шахрайства шляхом продажу "повітря" замість квартир та направили повідомлення про злочини до поліції Чернівецької області та Генеральної прокуратури, а також проінформували інспекцію архбудконтролю Чернівецької міськради та ДАБІ України.

У ході перевірки компетентними органами усі вищевикладені факти, наведені юристами "СтопКору", підтвердились, у результаті чого будівництво ЖК "Прутська Корона" зупинено Чернівецьким архбудконтролем, скасовано навіть єдиний документ, що дозволяв їм проводити хоч якісь роботи з корпусом заводу – декларацію на ремонт, накладено штрафні санкції, а ГУ НП у Чернівецькій області розпочало кримінальне провадження. Окрім того, інспекцією ДАБК Чернівецької міськради зупинено проведення будь-яких будівельних робіт на ЖК "Егоїст", забудовника зобов’язано знести всі збудовані поверхи, а також накладено штрафні санкції на загальну суму 286 тис. грн.

"Команда "Стоп корупції" застерігає самовпевнених незаконних забудовників в регіонах України – не сподівайтесь на захист ваших оборудок місцевою владою або депутатами! Після викриття та зупинення незаконних будівельних оборудок у Волинській, Івано-Франківській, Одеській, Чернівецькій областях ми йдемо до Вас!", – застерегли юристи "Стоп корупції".

Другие новости