ПоддержатьУкраїнська

Юристи звернулися до прокуратури через незаконний видобуток піску на Київщині

StopCor
StopCor

StopCor

Юристи звернулися до прокуратури через незаконний видобуток піску на Київщині

На заплаві річки Десенка біля села Погреби (Броварський район) з 2012 року проводять нелегальний видобуток піску у промислових обсягах. Копачі працюють без спеціального дозволу на користування надрами та гірничого відводу. Такі факти юристи "Стоп корупції" оприлюднили у заяві на ім’я головного прокурора області Євгена Бондаренка.

"На місці встановлені 3 земснаряди, бульдозери, навантажувачі, офіс. Щодня проводять видобуток піску з річки, його складування на березі та реалізація за готівку велико- та дрібно гуртовими партіями. Продаж здійснюється цілодобово, обсяги залежать від потреби замовників", – ідеться у заяві юристів.

За підрахунками правників, на рік у місці незаконного бізнесу видобувають близько 200 тон піску, вартість 1 тони сягає 65 гривень. Відтак щороку, копаючи пісок із дна річки, ділки мають 8-13 мільйонів гривень чистого прибутку, зазначають юристи. І з цих надприбутків не сплачують податків ані до державного, ані до місцевого бюджетів.

Юристи "Стоп корупції" просять прокуратуру Київської області провести перевірку об’єкту та притягнути до кримінальної відповідальності причетних до видобутку осіб.

Другие новости