ПоддержатьУкраїнська

З Криму намаглися ввезти вибухівку у варенні та холодну зброю

Анастасія Богомолова
Анастасія Богомолова

Все публикации на сайте Стопкор журналистка Анастасия Богомолова

З Криму намаглися ввезти вибухівку у варенні та холодну зброю

З окупованого Криму на материкову частину України намагалися провезти вибухівку, заховану у варенні, та холодну зброю. Військові вилучили контрабанду. 

 З Криму на материкову частину України намагалися ввезти вибухівку, заховану у варенні Фото: Державна прикордонна служба

"Військовослужбовці Херсонського загону спільно з СБУ запобігли спробі незаконного переміщення вибухових речовин з ТОТ АР Крим", — повідомляє Державна прикордонна служба.

Контрабанду із Криму через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Колончак" намагалися провезти  двоє громадян України. Під час огляду автівки та особистих речей прикордонники знайшли банку варення. У ній була захована тротилова шашка вагою 400 грамів.

Також у одного з пасажирів виявили холодну зброю.

Тривають слідчі дії. Українцям загрожує покарання відповідно до ст. 263 ККУ — "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами".

На Дніпропетровщині ДБР вилучило у співробітників Нацполіції незаконну  вогнепальну зброю та боєприпаси. Засоби ураження  планували вивезти за межі області та продати.

На Донеччині поліцейські знайшли 20 кілограмів вибухонебезпечної речовини — пластиду. За даними слідства, схованку було організовано ще 2015 року.

Другие новости