ПоддержатьУкраїнська

Забудова в Підгірцях: шахрайство по-чиновницьки

StopCor
StopCor

StopCor

Забудова в Підгірцях: шахрайство по-чиновницьки

Багатоповерховий житловий комплекс планують побудувати у Підгірцях на березі озера. Проте за кадастровою картою цільове призначення цих земель змінили по всій території. Тим часом попри те, що громада виступає проти забудови, було проведено засідання містобудівної ради щодо змін до Генплану, причому на обласному рівні. Щоправда, ані громаді, ані керівництву району про нього заздалегідь не повідомили.

«Рада відбулась там, бо тут ми би таке не розглядали, було занадто багато зауважень» – стверджує голова Обухівської райдержадміністрації Іван Рудяк. Наразі голові району невідомо, чи отримав забудовник дозвіл на будівництво.

Зазначимо, що до селищної ради Підгірців входить ще два села. Таким чином, діти трьох сіл навчаються саме в підгірцівській школі, яка ділить приміщення з дитсадком. Розрахована вона на 100 учнів, але цього року тут навчається 170, а вже наступного року планується 200 дітей. Та попри такий освітній «аншлаг» земель на будівництво нової школи чи дитячого садочка сільський  голова не знаходить. А ось новий житловий комплекс розміром з невеличке місто планують побудувати на болотистій території. Експерти впевнені: таке розташування унеможливлює побудову багатоповерхівок. Однак забудовник обіцяє, що на території комплексу зведуться приватні школа та садочок.

Утім, залишається відкритим питання: чи багато родин у Підгірцях зможуть дозволити собі оплатити приватне навчання дітей? Наразі ж громада налякана тим, що затишне село в мить може перетворитися на бетонні джунглі, і в домовленості між сільрадою і забудовником не вірить.

Докладніше у нашому сюжеті.

https://youtu.be/ix1AsZ8CxO0

Другие новости