ПоддержатьУкраїнська

Активісти "Стоп корупції" з Марганця взялися за земельних аферистів

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'Стоп корупції' з Марганця взялися за земельних аферистів

Як ми вже раніше зазначали в статті "Міський голова міста Марганець проводить корупційні схеми з  земельними ділянками",  згідно зі ст.14 Конституції України та ст.1 Земельного кодексу України земля є основним національним багатством, що перебуває під особливою охороною держави. Але в нашому випадку складується враження, що земля це власність та багатство мера Жадько О.А. та наближених до неї осіб.

Але по теперішній час ніякої реакції з боку начальника Марганецької поліції Ярового Р.В. та прокурора Варчука І.К. на порушення законодавства з боку посадових осіб Марганецького виконкому та особисто міського голови Жадько О.А. не має.

Під керівництвом міського голови Жадько О.А., заступників міського голови Приймак А.В., Маргацької О.М., Дуплій Л.М. розроблена "тіньова" схема отримання привабливих земельних ділянок для наближених осіб в обхід Земельного Кодексу та Податкового кодексу.

На теперішній час ця схема називається "користування місцем розташування тимчасової споруди для провадження підприємницької  діяльності  на території м. Марганця". Цю аферу Жадько та її команда "протягли" через рішення сесії № 646-20/VII від 26 січня 2017 р  "Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для  провадження підприємницької діяльності на території м. Марганця  у новій редакції". Необхідність прийняття цього рішення полягала в тому, що "Враховуючи Постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 18.04.2016 року Справа № 804/4510/15 щодо скасування рішення Марганецької міської ради № 900-40/VI від 21.08.2012 року "Про затвердження правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Марганець", було ліквідовано попередню корупційну схему отримання земельних ділянок в обхід Земельного Кодексу, тому що Кодекс не передбачає інших способів виділення підприємцям земельних ділянок – як конкурс і аукціон.

Але як же бути, коли привабливу земельну ділянку треба передати "своїм людям"? Спосіб простий – придумати нове таке саме рішення, але замінити сервітут – місцем користування. І вперед до світлої мети – роздачу за хабарі або за силове прикриття земельних ділянок.

Погляньмо на перелік осіб, яких ми раніше зазначали, кому надали такі привілеї:

  • розміщення тимчасової споруди торгівельного павільйону по вул. Київській, перехрестя з вул. Проектною фізичної особи-підприємця Боришпол
  • розміщення тимчасової споруди торгівельного павільйону по вул. Київській, перехрестя з вул. Проектною фізичної особи-підприємця Євдокимова
  • розміщення тимчасової споруди торгівельного павільйону по вул. Київській, перехрестя з вул. Проектною фізичної особи-підприємця Самойлової
  • розміщення тимчасової споруди торгівельного павільйону по вул. Київській, перехрестя з вул. Проектною фізичної особи-підприємця Козлової
  • розміщення тимчасової споруди торгівельного павільйону по вул. Таврійській перехрестя вул. Нікопольській фізичної особи-підприємця Сметанко

Марганецкий очевидец

  • розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності по вул. Парковій ФОП Кузевановій
  • І тут сталося диво – Жадько і команда почали надавати земельні ділянки в обхід законодавства під виглядом "місце користування" вже "простим" громадянам:

    • Погодити Бондаренку О.О. розміщення двох стаціонарних тимчасових споруд – павільйонів, площею 30 м2 кожний для торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами за адресою: площа Привокзальна, район Автовокзалу. (той самий не корумпований депутат)
    • Погодити гр. Жмудському Д.В. розміщення тимчасової споруди –торгівельного павільйону площею 30 м2 для торгівлі овочами та фруктами по вул. Проектній, перехрестя з вул. Київською.
    • Погодити ФОП Симоновій С.А. розміщення стаціонарної тимчасової споруди – павільйону, площею 24 м2 для торгівлі продовольчими товарами з реконструкцією зупинки громадського транспорту за адресою: вул. Київська, зупинка "Молодіжна", біля житлового будинку № 145.(сестра Жмудського Д.В. – і згідно даних Міністерства Юстиції її свідоцтво про підприємницьку діяльність припинено з 15.01.2015р.)

    Марганецкий очевидец. Фото з інтернету

    Але ж в рішенні суду по справі № 804/4510/15 за позовом прокурора м.Марганець (на той час Чегеля Б.І.) до Марганецької міської ради Про визнання протиправним та скасування рішення Марганецької міської ради № 900-40/VI від 21.08.2012 року «Про затвердження "Правил розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності в м. Марганці" – судом чітко вказано, що розміщення тимчасових споруд (кіосків та павільйонів) в обхід Земельного Кодексу заборонено. Тобто Жадько і команда умисно запровадили нову "тіньову" схему передачі земельних ділянок, щоб кошти надходили в кишені певним особам, а не до бюджету. Адже як щоб за ці земельні ділянки проводився конкурс або аукціон була б можливість отримати додаткові кошти до бюджету.

    І дивно постає питання – куди ж дивляться начальник Марганецької поліції Яровий Р.В. та Марганецький прокурор Варчук І.К. обов'язок яких є стояти на захисті закону, інтересів держави та простих громадян.

    Громада міста втратила довіру до начальника Марганецької поліції Ярового Р.В. та Марганецького прокурора Варчука І.К. Тому Марганецький осередок ГО "Стоп корупції" буде звертатись до обласного прокурора Матвійчука В.В. начальника поліції області Глуховері В.А. та до начальника ДФС області Томчук О.В. з вимогою втрутитись в цю ситуацію, перевірити викладені факти та притягти винних до відповідальності.

    Другие новости