ПоддержатьУкраїнська

Активісти "СтопКору" б'ють на сполох через спробу зробити Житомирщину придатком Росії

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти 'СтопКору' б'ють на сполох через спробу зробити Житомирщину придатком Росії

В Житомирській обласній раді намагаються «протягнути» дозвіл на передачу понад 100 гектарів землі в Коростенському районі Житомирської області у власність компанії одіозного проросійського олігарха Дмитра Фірташа. Для забезпечення сировиною заводу «Кримський Титан», який знаходиться в Криму та платить податки в Росії.

«Титановий магнат хоче отримати дозвіл на видобуток ільменітової руди на території лісового фонду в Коростенському районі. Відповідний проект рішення вже опубліковано на офіційному сайті Житомирської облради. Його мають винести на розгляд 31 травня.

Ділянку планують передати без громадських слухань і публічного обговорення за участю виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. Що є прямим порушенням Закону про самоврядування та самоуправством з боку Держгеонадр України», – зазначають активісти «СтопКору» із Житомирщини.

ГО «Стоп Корупції» Житомирської області закликає правоохоронців перевірити законність вилучення земельних ділянок з державної власності для їхньої передачі у власність ТОВ «Валки-Ільменіт», яка через фірми-прокладки постачає сировину в Крим підприємству «Кримський Титан», яке перереєстровано в Росії на ООО «ТИТАНОВЫЕ ИНВЕСТИЦИИ» та контролюється Дмитром Фірташем.

Видобуток ільменітових руд на прикладі видобутку в Іршанську призведе до отруєння вод, пересихання колодязів, знищення лісів і перетворення Коростенського району в пустелю.

Але судячи з минулих голосувань, обласних депутатів з т.в.о. голови Держгеонадр України Олегом Кирилюком не турбують проблеми екології та знищення лісів.

Другие новости