ПоддержатьУкраїнська

Активісти з Дніпропетровщини звернулися до Генпрокурора через корупцію у міськраді Марганця

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти з Дніпропетровщини звернулися до Генпрокурора через корупцію у міськраді Марганця

Представники Марганецького осередку "Стоп корупції" звернулись до Генерального прокурора Юрія Луценка через порушення міським головою та депутатами міської ради закону "Про запобігання корупції". Очільниця міста та низка політиків протиправно проголосували за призначення собі надбавок до заробітної платні.

Деталі справи повідомили активісти представництва проекту.

"Ми повідомили Генпрокуророві, що міський голова Олена Жадько, секретар Марганецької міської ради Ірина Міняйло, депутати Ольга Кропивна, Вікторія Долгорук та Ксенія Фоміна на сесії міської порушили ради Закону України "Про запобігання корупції".

Ця група осіб на засіданні 17 грудня підтримала пропозицію про присвоєння Олені Жадько статусу посадової особи 7 рангу з щомісячною виплатою відповідної надбавки за ранг посадової особи місцевого самоврядування. Крім цього, керманичці встановили посадовий оклад, дали надбавки за високі досягнення у праці та виконання особливо важливої роботи, розроблення нормативно-правових актів, експертизу таких актів у розмірі 100 відсотків від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг службовця органу місцевого самоврядування, а на додачу премію у розмірі 100 відсотків від посадового окладу.

У порушення вимог ст.ст.28, 35 Закону України "Про запобігання корупції" при прийнятті такого рішення Олена Жадько не повідомила про наявність у неї реального конфлікту інтересів та не вжила заходів щодо запобігання реального конфлікту інтересів при прийнятті цього рішення. А навпаки – ще й проголосувала за цей проект рішення", – зазначив представник марганецького осередку "Стоп корупції" Роман Лук'яненко.

У діях керманички активісти вбачають ознаки ч.1 та ч.2 ст. 172-7 КпАП України – Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів. Такі порушення активісти зафіксували і в діях секретаря Марганецької міської ради Ірини Міняйло.

"З порушенням вимог ст.ст.28, 35 Закону України "Про запобігання корупції" під час ухваленні рішення ані міський голова ані названі депутати

не вжили жодних заходів щодо запобігання конфлікту інтересів. А навпаки – взяли участь у голосуванні.

"Таким чином, в діях Жадько О.А., Міняйло І.І., Кропивної О.М., Долгорук В.В., Фоміной К.В. вбачаються ознаки адміністративного правопорушення за ч.1 та ч.2 ст.172-7 КпАП України", – додає Роман Лук'яненко.

Активісти "Стоп корупції" просять Генпрокурора перевірити викладені у цій заяві факти та надати їм правову оцінку. Окрім того, щодо усіх згаданих у зверненні осіб скласти протокол про адміністративне правопорушення за ст..172-7 КпАП України та направити його на розгляд суду.

Активісти з Дніпропетровщини звернулися до Генпрокурора через корупцію у міськраді Марганця
Активісти з Дніпропетровщини звернулися до Генпрокурора через корупцію у міськраді Марганця

Другие новости