ПоддержатьУкраїнська

Активісти звернуться до правоохоронців через діяльність мережі АТБ, яка підтримує окупантів

StopCor
StopCor

StopCor

Активісти звернуться до правоохоронців через діяльність мережі АТБ, яка підтримує окупантів

Команда "Стоп корупції" має намір провести розслідування щодо злочинної діяльності мереж супермаркетів АТБ, які продовжують працювати на тимчасово окупованих територіях Донбасу, в анексованому Криму та фінансують терористів.

Окрім того, представники проекту звертатимуться до правоохоронних органів з вимогою зупинити роботу продовольчої мережі, прибутки від якої ідуть на підтримку терористичних організацій. Про такі наміри заявили активісти "Стоп корупції".

Додамо, що наприкінці минулого року СБУ затримала топ-менеджера мережі супермаркетів через фінансування терористичної організації "ДНР". Журналісти припускають, що йдеться саме про АТБ.

"Наприкінці листопада співробітники спецслужби викрили у столиці комерсантів, частина бізнесу яких продовжувала функціонувати на тимчасово окупованій території. Правоохоронці встановили, що відсоток з прибутку магазинів бізнесмени сплачували незаконним установам терористів", – сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

За інформацією правоохоронного відомства, в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 258-5 Кримінального кодексу України, одному з топ-менеджерів комерційної структури оголошено про підозру в скоєнні злочину.

Рішенням суду зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх бізнесменів та менеджерів, причетних до оборудки", – зазначили в спецслужбі.

За даними журналістів, Геннадій Буткевич – один зі співвласників мережі АТБ, був наближений до оточення екс-президента утікача Януковича. Є інформація, що Буткевич спонсорував діяльність тітушок та спецпідрозділів правоохоронців, які розганяли й вбивали мирних протестувальників під час Революції Гідності.

На початку сепаратистського руху, за даними журналістів, Буткевич налагоджував зв'язок із терористами та постачав їм матеріальну допомогу й усіляко підтримував проведення проросійських акцій та антиукраїнську агітацію.

Другие новости