ПоддержатьУкраїнська

Віце-президент Джозеф Байден планує зустрічі з Порошенком і Гройсманом

StopCor
StopCor

StopCor

Віце-президент Джозеф Байден планує зустрічі з Порошенком і Гройсманом

Борт американського віце-президента Джозефа Байдена здійснив посадку аеропорту столиці України - "Борисполі".

Новину передає "Преса України".

Байден проведе раніше заплановані двосторонні зустрічі з главою української держави Петром Порошенком і главою уряду України Володимиром Гройсманом.

Як зазначалося американською стороною, відвідування віце-президентом США України стане сигналом підтримки, яка продовжуватиметься і надалі. Крім того, буде відзначатися двадцятиріччя встановлення дипломатичних відносин між двома країнами.

Український журналіст Олександр Дубінський раніше висловив думку, що реальною метою візиту Байдена в Україну буде спроба залагодити всі питання, пов'язані з політтехнологом Полом Манафортом, якого підозрюють в отриманні грошей від екс-регіоналів з так званої чорної бухгалтерії. Крім того, за словами Дубинського, він буде "вирішувати питання Бурісми Злочевського, і "терти" записи про справи своєї команди з різними інвест фондами та банками (в тому числі, ICU і Фондом гарантування), а також про земельні операції".

Після відвідин України, Байден планує полетіти до Швейцарії на Всесвітній економічний форум, що проходить в Давосі.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука заявив, що візит віце-президента США Джо Байдена в Україну є надзвичайно важливим.

Другие новости