ПоддержатьУкраїнська

Бібліотека Вернадського – у центрі корупційного скандалу

StopCor
StopCor

StopCor

Бібліотека Вернадського – у центрі корупційного скандалу

Найбільша бібліотека України, домівка для тисячі раритетних видань, опинилась у центрі корупційного скандалу: вибори генерального директора фактично саботовані академією наук України. Звернення близько двохсот працівників бібліотеки ім. Вернадського до президії академії – визнати переможця виборів директором – було проігноровано. Вони впевнені: найбільше академікам не сподобалася заява кандидата Сербіна про виведення бібліотеки з-під їхнього контролю і пряме фінансування.

«В першу чергу я сказав, що ми наведемо порядок у своїй хаті, ми проведемо фінансовий аудит того стану, який зараз є. Я розумію, що в накладній можна написати відповідну кількість одиниць товару, але треба розуміти ціну цього товару і його ринкову вартість», – зазначає Олег Сербін, директор бібліотеки ім. Максимовича, за якого віддали свої голоси більшість працівників НБУВ.

Торік на фінансування цієї бібліотеки виділили аж 9 мільйонів гривень. Однак при цьому заклад працює у режимі суворої економії. Заощаджують навіть на заробітній платі!

«Мабуть, уже більше двох років як нас перевели на чотириденний тиждень», – розповів журналістам «СтопКору» молодший науковий співробітник Андрій Кушерський. Ба більше – через цей урізаний графік працівники не отримують навіть мінімальної заробітної плати. На звернення ж бібліотекарів до дирекції з проханням підвищити платню відповіді вони так і не отримали.

Більше про це дізнавайтеся з сюжету. 

https://youtu.be/MEqkswvng18

Другие новости