ПоддержатьУкраїнська

Блокада Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії

StopCor
StopCor

StopCor

Блокада Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії

Керівник Міненерговугілля України Ігор Насалик припустив, що в разі повної блокади постачання антрацитового вугілля з Донбасу Україні доведеться вдатися до віялових відімкнення електроенергії.

При цьому Насалик відзначив, що наразі на українських складах знаходиться більше ніж потрібно енергетичного вугілля.

"Ми перевиконали графік запасів енергетичного вугілля на складах, і навіть за антрацитної групи у нас понад 155 тисяч тонн більше графіка, ніж планувалося мати. Однак якщо буде повністю перекрита зона АТО, я можу підтвердити, що у нас буде певний період адаптації й ми перейдемо все-таки до віялових відключень", – сказав очільник Міненерговугілля.

Також представник Кабміну додав, що урядовці вже розробили спеціальний графік відключень. Якщо слідувати цьому графіку, то енергосистема України зможе допрацювати до березня.

Насалик наголосив, що вугілля із зони АТО купується урядом лише на шахтах, які зареєстровані в Україні.  Хоча, якщо доведеться робити замовлення запасів антрациту за кордоном, то доставка займе майже 50 діб.

Нагадаємо, неподалік Куликового поля в Одесі, на території скверу, з'явився перший в Україні вітровий генератор у вигляді дерева. Унікальний пристрій розробили молоді українські винахідники.

Другие новости