ПоддержатьУкраїнська

Директору ТОВ загрожує до 12 років за привласнення держкоштів на Сумщині

StopCor
StopCor

StopCor

Директору ТОВ загрожує до 12 років за привласнення держкоштів на Сумщині

Заступнику начальника Управління капітального будівництва загрожує до 12 років позбавлення волі за привласнення 1 млн гривень державних коштів на Сумщині. Про це інформують у прес-службі прокуратури Сумської області.

У 2011 році між Управлінням капітального будівництва Сумської обласної державної адміністрації та товариством з обмеженою відповідальністю було укладено договір на капітальне будівництво лікарні в м. Охтирка. Заступник начальника Управління капітального будівництва підписав акти приймання виконаних робіт, до яких була включена вартість раніше вже оплаченого обладнання.

Відтак, своїми діями директор ТОВ допустив безпідставне перерахування грошових коштів на понад 1 млн грн, чим завдав збитків державі в особливо великих розмірах.

У свою чергу головний інженер ТОВ підписав акт приймання та довідку про вартість виконаних будівельних робіт, достовірно знаючи, що оплата за відповідне обладнання вже була здійснена у повному обсязі.

Кримінальне провадження стосовно заступника начальника УКБ з обвинувальним актом у червні 2015 року скероване до суду, стосовно головного інженера ТОВ — у лютому поточного року. Триває судовий розгляд.

Директорові ТОВ, який заволодів за посередництва головного інженера коштами УКБ в розмірі понад 1 млн грн, прокуратура заочно повідомила про підозру та оголосила в розшук. Його дії кваліфіковано за ч.5 ст.27 ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.

Наразі за інформацією Укрбюро Інтерполу, підозрюваного затримано на території Італійської Республіки. Прокуратура Сумської області готує клопотання про екстрадицію затриманої особи в Україну.

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Другие новости