ПоддержатьУкраїнська

Хмельницька міськрада планує роздати землі наближеним забудовникам - активісти

StopCor
StopCor

StopCor

Хмельницька міськрада планує роздати землі наближеним забудовникам - активісти

На черговій сесії Хмельницької міської ради, що відбудеться 25 січня, міська влада знов планує з порушенням законодавства роздати землю наближеним забудовникам.

Про це представники місцевого осередку "Стоп корупції" дізнались під час засідання земельної комісії Хмельницької міської ради.

"У жовтні депутати вже застосували схему "державно-приватного партнерства" замість "суперфіцію", яка застосовувалася при минулій міській владі", – зазначили активісти.

"На відео розгляд проекту рішення №66 і знову державно-приватне партнерство. І як виявилось, положення то прийняте, на нього посилаються у тексті проекту, проте виконати прописані у ньому норми чомусь забули. Конкретне питання щодо роботи комісії щодо визначення забудовника і ніхто не може дати відповідь, а тим паче здивував голова земельної комісії, який вдав, що запитання нашого і не було. Професіоналізм зашкалює.

Включаємо режим боротьби, адже на зміну схемі "суперфіцій" прийшла схема "державно-приватне партнерство", тому що механізм аналогічний – хтось там в Управлінні ЖКГ визначив собі забудовників і мало кого бентежить, що це порушення цього ж Положення. Слідкуватимемо далі за долею цього проекту рішення", – розповіла голова антикорупційної організації "Жар" Олена Береза.

Другие новости