ПоддержатьУкраїнська

Капітана кримінальної поліції судитимуть за хабар

StopCor
StopCor

StopCor

Капітана кримінальної поліції судитимуть за хабар

На Рівненщині скеровано до суду обвинувальний акт стосовно капітана поліції, який одержав хабар у сумі 15 тисяч гривень. Про це інформує прокуратура області.

Встановлено, що оперуповноважений кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області вимагав та одержав від громадянина, який є потерпілим у кримінальному провадженні, 15 тисяч гривент. У таку суму капітан поліції оцінив свої послуги за повернення громадянину легкового автомобіля, який у останнього був викрадений та в подальшому знайдений правоохоронцями, ідеться у повідомленні прес-служби.

Затримання поліцейського відбулося у грудні 2015 року в результаті належно скоординованих дій прокуратури Рівненської області спільно з працівниками СБУ та співробітниками Управління внутрішньої безпеки в Рівненській області Національної поліції України.

На даний час цей працівник за клопотанням прокуратури Рівненської області відсторонений від займаної посади та стосовно нього судом застосовано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

Тепер міру покарання для поліцейського визначить Рівненський міський суд.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Другие новости