ПоддержатьУкраїнська

Керівництво держпідприємства в Соледарі "покарало" дилерів за відмову дати хабар

StopCor
StopCor

StopCor

Керівництво держпідприємства в Соледарі 'покарало' дилерів за відмову дати хабар

Виконувач обов’язків директора ДП «Артемсіль» Вікторія Луценко розповідає на камеру, як конфлікт із Росією зашкодив діяльності держпідприємства. Але журналісти «Стоп Корупції» вирішили дізнатись, що саме відбувається за лаштунками гучних заяв.

Компанія Давіда Сарія, колишнього дилера ДП «Артемсіль», донедавна постачала українську сіль до Грузії. Дилер запевняє: після відмови платити хабар держпідприємство «Артемсіль» в односторонньому порядку розірвало з ним контракт.

«Банк Грузії затримав платіж… Затримка сталася десь близько 7-8 днів. Прийшов лист, що розривається договір в односторонньому порядку», - стверджує пан Сарія. За словами Давіда, у листопаді держпідприємство не надало товар, а тому передплату частково повернули. Тобто на експорт продукція надходила 5 місяців, а не 10, як відписали у держпідприємстві.

«У дилерських контрактах було два дилери. Я і компанія «Альфа». Де було прописано мінімальний місячний обсяг 1100 тон. Тобто виходить на нас двох виходило 2200 тонн на місяць. Наразі залишився один дилер з умовою 1100 тон. Тобто виходить, що завод штучно зменшив собі обсяг на 1100 тон», - робить висновок Давід Сарія.

Дізнавайтеся більше про цю резонансну справу з відеосюжету. 

https://youtu.be/q9pXQCXGTqQ

Другие новости

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

На Волыни обнаружили двух водителей, управлявших транспортом с поддельными документами

Во время обычной проверки документов в Ковеле полицейские столкнулись с неожиданной находкой — поддельным водительским удостоверением, которое стало первым из двух случаев этого дня на Волыни