ПоддержатьУкраїнська

Київським активістам погрожували працівники нелегального СТО

StopCor
StopCor

StopCor

Київським активістам погрожували працівники нелегального СТО

Активістам проекту "Стоп корупції" та представникам "Київреклами" чинили опір під час спроби демонтувати рекламу нелегальної техстанції на вулиці Тростянецькій у Дарницькому районі Києва. Про це повідомляють активісти "Стоп корупції" з місця подій.

"Після запиту від ГО "Стоп корупції" у Департаменті містобудування та архітектури КМДА з'ясували, що рекламні площини на незаконному СТО в Дарницькому районі не зареєстровані. Відтак в адміністрації ухвалити рішення про демонтаж незаконної реклами.

Команда "Стоп корупції" приїхала на місце розміщення незареєстрованої реклами разом із бригадою "Київреклами", розповідають активісти.

Власник сам підтвердив "Стоп корупції" відсутність документів на рекламу, зазначають активісти.

"Агресивно налаштовані працівники СТО заважали роботі представників "Київреклами", перегородивши під’їзд до банерів та вивісок автобусом. Невідомі стали чинити опір, погрожували бригаді та правозахисникам "Стоп корупції", кидалися на камеру. На нашу адресу лунали образи та погрози. Працівники СТО з невідомої причини штовхалися та розмахували кулаками, а потім почали жбурляти каміння у відеокамеру!",- розповідає правозахисник проекту Роман Литвин.

Київським активістам погрожували працівники нелегального СТО

На місце подій тричі викликали наряд поліції, прибула і слідчо-оперативна група. Правоохоронці склали протоколи щодо хуліганства.

"На заваді демонтажу реклами стала плутанина з адресою. Виявилося, що в Наказі про демонтаж "Київреклами" прописана інша адреса незаконного СТО. Наше здивування не мало меж, адже активісти неодноразово викликали поліцію та дільничного за цією адресою, надсилали запити на перевірку у всі можливі інстанції міста саме за адресою вулиця Тростянецька, 54. І перевірки проходили без проблем", - дивується правозахисник "Стоп корупції" Денис Шинкаренко.

Київським активістам погрожували працівники нелегального СТО

"Київреклама" надасть лист на адресу Департаменту містобудування та архітектури, щоб одержати новий наказ із правильною адресою, зазначив представник підприємства.

"Справжня адреса нам на сьогоднішній день вже відома, і відповідно до цього здійснюватимемо заходи щодо видачі нових документів про демонтаж. Власників повідомили, і вони розуміють, що наступного разу рекламу знімуть!",- запевняє Олег Шмагалов, юрист КП "Київреклама".

Команда "Стоп корупції" надалі боротиметься з безладом в Дарницькому районі та контролюватиме, щоб незаконний бізнес ліквідували.

Київським активістам погрожували працівники нелегального СТО

Другие новости