ПоддержатьУкраїнська

Н.Холодницький попросив ВР зняти недоторканність із одеського судді-хабарника

StopCor
StopCor

StopCor

Н.Холодницький попросив ВР зняти недоторканність із одеського судді-хабарника

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький направив до Верховної Ради та Голови Верховного Суду подання про затримання та арешт одеського судді-хабарника. Про це повідомляють у прес-службі НАБУ.

"Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький невідкладно направив до Верховної Ради та Голови Верховного Суду подання про надання згоди на затримання, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою одеського судді, який вчора відкрив стрілянину по детективах Антикорупційного бюро та антикорупційних прокурорах", — сказано в повідомленні.

Так, учора в Одесі задокументували факт отримання суддею Малиновського районного суду Одеси хабара розміром 500 тисяч гривень за винесення потрібного рішення у цивільній справі про стягнення боргу.

Уже сьогодні подання антикорупційного прокурора розглянуто та підтримано Верховним Судом України та 19 із 20 народних депутатів профільного комітету Верховної Ради.

Судді вже вручено підозру у вчинені злочину за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України — одержання неправомірної вигоди.

Нині вирішується питання правової кваліфікації інших дій судді.

Другие новости